Open Nederlands Kampioenschap Motocross zijspannen en viertakten.

Vierde wedstrijd in het Twentse St. Isidorushoeve.

 

Laten Daniel Willemsen / Kaspars Stupelis zich weer verrassen.

Titanenstrijd bij de viertakten tussen titelhouder Davids en uitdager Berendsen.

Op het circuit Kotterbos in St. Isidorushoeve – onder de rook van Haaksbergen – wordt de vierde wedstrijd verreden om het Open Nederlands Kampioenschap motocross bij de zijspannen en viertakten.

De strijd bij de zijspannen met betrekking tot de titel lijkt beslist.

Doordat Wilfred van Werven zijn actieve carrière heeft beëindigd lijkt Daniël Willemsen zonder zware tegenstand rechtstreeks op zijn zesde titel af te stevenen.

Willemsen blijkt niet alleen in Nederland de sterkste ook in de strijd om de wereldtitel is er geen houden meer aan. Wat weer prachtig voor het publiek is, het rijden van Willemsen verveeld niet en is nooit saai. Daar zitten altijd wel op één of andere manier spannende elementen in. Het blijft spektakel.

De spanning om de tweede plaats is er nog steeds ook al hebben de gebroeders Carlo en Tom van Duijnhoven deze momenteel stevig in handen. Zij waren ook de min of meer verrassende winnaars in Heerde, toen Willemsen wat aan het experimenteren was geslagen. 

Bakkenist Tom heeft door een enkelblessure de wedstrijden in de Baltische Staten, Estland en Letland niet meegemaakt. Hij werd daar vervangen door Henry van de Wiel. Hij lijkt echter tijdig hersteld voor de confrontatie in de Hoeve. Van Duijnhoven lijkt wel wat te hebben met dit prachtige circuit. Zowel in 2001 als 2002 werden zij hier tweede. Wie weet lukt het de broers uit het Brabantse Ledeacker nu wel weer.

Voor de tweede plaats strijden in eerste instantie ook nog mee Eric Schrijver/Christian Verhagen en de Belgen Jan Hendrickx/Tim Smeuninx.

Ook van Marcel Willemsen mogen we het één en ander verwachten. Hij rijdt dit jaar ijzersterk maar wat geluk ontbreekt.

Veel wordt er ook verwacht van de clubleden Marcel en Clemens Grondman. Zij zijn altijd wel op dreef in het zand. Dit jaar hebben ze erg veel pech waarbij de stuurman  al eens aangaf er onmiddellijk mee te willen kappen. Maar toch niet voor een thuiswedstrijd!

Héél veel spanning bij viertakten.

Bij de viertakten is de strijd aan de top nog lang niet beslist. Titelhouder Erik Davids uit het naburige Holten voert de ranglijst aan maar voelt de hete adem van zijn naaste belager Hans Berendsen uit het Gelderse Hengelo nadrukkelijk in zijn nek.

Davids won tot dusver vier van de zes manches. De andere twee waren voor zijn grootste opponent.

Ook clublid Tom Hemmelder uit Oldenzaal voelt zich in het Kotterbos zeker thuis.  

Wat te denken van snelstarter Jarno Meijer uit Amsterdam, de supersnelle mannen uit Zelhem Erik Looman en Marlon Wieland uit Zelhem. De Belg Stefan van Asten en niet te vergeten Erwin Plekkenpol uit Vorden.

Naast al dit ONK geweld ook nogeens de viertakten nationalen. Alleen het aantal is al imposant. De te kloppen man lijkt te zijn Koos Dijkstra uit Assen.

Om niets maar dan ook helemaal niets te missen van het spektakel is het aan te raden om 9.45 uur aanwezig te zijn. Dan beginnen de trainingen met daarin de tijdtraining voor de startopstelling bij de zijspannen en inters viertakten. De eerste wedstrijd zal om 12.45 uur van start gaan.

Het circuit ’t Kotterbos in St.Isidorushoeve – d.m.v. pijlen aangegeven – is gelegen aan de N 347 de Provinciale weg Goor-Haaksbergen.