Trainingsinfo: Circuit gesloten.  |  Update: 23-02-2019 
    Lees even de nieuwe regels voor Persoonsgegevens (AVG) wetgeving. Hier.


ONK motocross finale weekend 2019 in St.Isidorushoeve.

Zaterdag 12-10-2019  NK 50cc Jr.MX Challenge
                                 ONK 65cc KW
                                 ONK 65cc GW
                                 ONK 85cc KW
                                 Cup 125cc
                                 Cup 250cc

Zondag 13-10-2019    ONK 85cc GW
                                 ONK 125cc
                                 ONK 250cc
                                 ONK 500cc
                                 Cup 500cc

Het ONK, NK en CUP finale weekend wordt komend seizoen georganiseerd door de H.A.M.C. uit St. Isidorushoeve. Grote kans dat de meeste kampioenen in St. Isidorushoeve bekend zullen worden en de club zal er alles aan doen om er een mooie en waardige afsluiter van te maken! Naast de CUP250 en CUP500 klassen introduceert de KNMV ook de CUP125 in 2019. In de CUP klassen zijn rijders actief die over het algemeen geen internationale ambities meer hebben en om die reden wat meer wedstrijden ingedeeld krijgen dan de ONK klassen. Voor alle drie de klassen zijn er in totaal 15 wedstrijden met een mooie spreiding over het jaar.

Zaterdag 22 juni 2019 bij H.A.M.C. St. Isidorushoeve


UMX nieuws voor 2019.

Markelo komt na enkele jaren afwezigheid terug op de UMX kalender 2019. De kalender met klassen indeling wordt in december bekend gemaakt, de aanmelding van deelnemers is geopend vanaf 1 januari 2019.
UPDATE: UMX klassenindeling 2019UMX kalender 2019

 

Voor de 21e keer dit jaar een 4x4 treffen in St. Isidorushoeve op zondag 11 november 2018   Foto's HAMC fotoalbum | Foto's HAMC Facebook | Foto's Petra Facebook

Wat jaren geleden is begonnen met een paar vrienden die de motorcrossbaan afhuurden, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Nu is er een 4x4 commissie opgericht binnen de H.A.M.C., die het evenement organiseert. Voor de deelnemers verandert er niks: het blijven dezelfde gezichten en gezelligheid! Een doorgaande route op de crossbaan met daarnaast tal van pittige off-road uitstapjes. Extraatje in Sint Isidorushoeve is een stukje terrein waar wat extra graafwerk voor extra uitdagingen zorgen. Samen met een legertje vrijwilligers is het voorgaande jaren een dagje off-road geweest om je vingers bij af te likken. We hebben er vertrouwen in dat dit bij deze 21e keer ook wel zal lukken.

Omdat het terrein niet zo heel groot is en we zo weinig mogelijk willen file-rijden kunnen er een maximaal aantal deelnemers meedoen, t.w. 120 auto’s. Eventuele inschrijvingstop wordt ter plekke beslist, afhankelijk van de omstandigheden. Vooraf  inschrijven is niet mogelijk en kan alleen maar ter plekke vanaf  09.00 uur. Deelname €30,- Aanvang 10.00 uur. Parkeren en toeschouwers GRATIS!

 


De laatste Jeugdtraining van Kees Oudshoorn.


Op woensdag 24-10-2018 was de laatste Jeugdtraining van het seizoen 2018. Tijdens deze training nam Kees Oudshoorn afscheid als jeugdtrainer. Namens de H.A.M.C. en jeugdrijders bedanken wij Kees voor de vele leerzame trainingen de afgelopen jaren.

   


Een nieuwe uitdaging tijdens de laatste training van het seizoen 2018.

We gaan de laatste training op 27 okt. de baan weer andersom rijden.
Oktober is de laatste maand voor training in St. Isidorushoeve. Er is nog 1 mogelijkheid om te trainen dit seizoen, dus pak je kans.  Foto's op Facebook en website


Op zaterdag 22-09-2018 organiseert de H.A.M.C. de 4e en laatste Clubcross.  Foto's | Uitslagen  |  Kampioenschap HAMC


De inschrijving van de solo's is van 8.30 uur tot 9.30 uur, aansluitend vindt hun training plaats. Het inschrijven van de zijspannen en de quads is van 11.15 uur tot 11.45 uur. Het terrein is vanaf 8.15 uur geopend tot 18.00 uur.

Een Basis sport licentie van de KNMV is verplicht voor iedere rijder. Deze is alleen online via de KNMV verkrijgbaar. Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine. Zorg tenslotte voor gepast geld! 
Reglement hier...  Info Clubcross hier...
 
Omdat het de laatste Clubcross van dit seizoen is worden naast de dag huldigingen ook de Clubkampioenen gehuldigd.

Voor toeschouwers is de entree gratis en de kantine is geopend. 
Keep them Rolling 2018

Een breed scala aan origineel materieel uit de tijdsperiode 1939-1945 is te bewonderen op de locatie van de crossvereniging HAMC in St. Isidorushoeve. Naast tanks, Jeeps, trucks en motoren kan men ook Living History en diverse diorama’s bekijken.
Dit jaar viert het Twente-Achterhoek weekend zijn 30e editie. Deelnemers aan dit evenement nemen deel met hun historische militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Het evenement staat open voor alle typen voertuigen, van parafiets, Jeep, Dodge en GMC tot tanks zoals Shermantanks en Stuarttanks. De voertuigen zijn grotendeels door de geallieerde bevrijders gebruikt, maar mogelijk ook een aantal voertuigen van de Duitse bezetter die voor deze evenementen uitgevoerd worden tot ‘oorlogsbuit’.

Vrijdag 7 september
De deelnemers zullen in de loop van de dag arriveren en hun bivak inrichten, dat door velen op een zo authentiek mogelijke wijze wordt opgezet met legertenten en aanverwante artikelen en displays.

Zaterdag 8 september   Foto's | Route voertuigen
De deelnemers vertrekken al vroeg voor een rondrit, welke hen grotendeels door de Achterhoek voert. De deelnemers krijgen het advies vandaag tussen 09.30 en 10.00 uur te vertrekken, vanaf het bivak rijden ze in de richting van St. Isidorushoeve. De rit is besloten en de route wordt vanwege de stringente veiligheidsvoorschriften verder niet gepubliceerd. De deelnemers keren aan het eind van de middag terug op het bivak, waarbij ze met hun voertuigen gebruik kunnen maken van het crosscircuit tussen 15.00 en 17.00 uur (tijden o.v.b.). Het avondprogramma is besloten voor deelnemers.

Zondag 9 september  Foto's |  Route voertuigen | Route rupsvoertuigen
Zondagmorgen zijn er twee routes voor de deelnemers. De rupsvoertuigen rijden in colonne en vertrekken om 10.00 uur, de overige deelnemers vertrekken hierna op eigen gelegenheid tussen 10.15 en 11.00 uur. De deelnemers zullen aan het eind van de middag terugkeren op het bivak, waarbij ze als men dit wil met hun voertuigen gebruik kunnen maken van het crosscircuit tussen 12.00 en 17.00 uur(tijden o.v.b.).
Een deel van de deelnemers zal op zondag hun bivak opbreken en huiswaarts keren, maar een groot deel vertrekt op maandagmorgen.

Bezoeken
Het bivak terrein aan de Binnenveldweg 45 is vrij toegankelijk voor bezoekers. Mocht men geïnteresseerd zijn in een bezoek aan het bivak, dan wordt aangeraden dit te doen buiten de tijden dat de deelnemers de routes aan het rijden zijn. De beste tijd voor een bezoek is in de middag of aan het begin van de avond. Parkeren van personenauto’s op het bivak terrein is niet toegestaan en dit dient te geschieden op de daartoe aangewezen parkeerweide.

Nieuwe datum voor Twentecup wedstrijd.

De afgelaste Twentecup wedstrijd van juli in Bornerbroek wordt nu op Zondag 28 Oktober gereden, deze laatste wedstrijd wordt afgesloten met de prijsuitreiking bij Cafe Brockie te Bornerbroek.

Het H.A.M.C. circuit 't Kötterbos is wegens vakantie gesloten op 11 en 18 augustus 2018.

Hierdoor vervallen dus twee zaterdagen om te kunnen trainen, 25 augustus is de eerste mogelijkheid na de vakantie om te trainen.

Op zaterdag 4 augustus is de laatste training voor de vakantie. Rijders kunnen zich vanaf 13.15 uur melden in de kantine. De trainingen beginnen om 14.00 uur met jeugd en beginners, dus kom op tijd! Een basis licentie van de KNMV is verplicht. Alle info op www.hamc.nl/html/training.htm

Om files op het terrein en de toegangswegen te voorkomen mag je direct parkeren in het rennerskwartier. De rijders (ook de bakkenisten bij de zijspannen) moeten zich vervolgens met een geldige licentie melden in de kantine. Dus geen ouders of helpers! Na aanmelding en betaling krijgt men een polsbandje dat je toegang geeft tot de crossbaan. Mocht het af en toe wat langer duren, reageer dat niet af op de kassamensen, ze zitten er voor julie plezier.

De H.A.M.C. wenst iedereen een fijne vakantie.

Op zondag 29-07-2018 organiseert de H.A.M.C. de 3e Clubcross.  Foto's | Uitslagen | Tussenstand

Een paar weken voor de vakantiesluiting van het circuit organiseert de H.A.M.C. de 3e Clubcross, tevens 4e Twentecup wedstrijd. Een mooie kans voor degene die zaterdags
niet in de gelegenheid zijn om een wedstrijd te rijden en nu dus op zondag zijn krachten kan meten in wedstrijdverband met andere crossers!

De inschrijving van de solo's is van 8.30 uur tot 9.30 uur, aansluitend vindt hun training plaats. Het inschrijven van de zijspannen en de quads is van 11.15 uur tot 11.45 uur. Het terrein is vanaf 8.15 uur geopend tot 18.00 uur.

Een Basis sport licentie van de KNMV is verplicht voor iedere rijder. Deze is alleen online via de KNMV verkrijgbaar. Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine. Zorg tenslotte voor gepast geld!  Reglement hier...  Info Clubcross hier...

Voor toeschouwers is de entree gratis en de kantine is geopend. 


Jeugdtrainingsmiddag op zaterdag 28-07-2018 van 13.00 t/m 17.00 uur (geen quad's).Als je lid bent van de H.A.M.C. en in het bezit van een geldige basis sportlicentie dan kun je deelnemen aan jeugdbegeleidings- & trainingsdagen. De minimum leeftijd is 5 jaar, de maximum leeftijd is 16 jaar.
Omdat er veel vragen waren om ook de 125 cc jeugd te trainingen, hebben we besloten om ook voor deze klasse training te geven.

De kosten bedragen €10,- per training en dienen contant betaald te worden op de trainingsdag zelf. Het is noodzakelijk dat je je opgeeft voor de jeugdtrainingsdagen middels dit Inschrijfformulier.

Alle trainingen worden gehouden op Circuit ’t Kötterbos, Binnenveldweg 45 te St. Isidorushoeve.


Zaterdag 14 juli kan er getraind worden.

Rijders kunnen zich vanaf 13.15 uur melden in de kantine. De trainingen beginnen om 14.00 uur met jeugd en beginners, dus kom op tijd! Een basis licentie van de KNMV is verplicht. Alle info op www.hamc.nl/html/training.htm

Om files op het terrein en de toegangswegen te voorkomen mag je direct parkeren in het rennerskwartier. De rijders (ook de bakkenisten bij de zijspannen) moeten zich vervolgens met een geldige licentie melden in de kantine. Dus geen ouders of helpers! Na aanmelding en betaling krijgt men een polsbandje dat je toegang geeft tot de crossbaan. Mocht het af en toe wat langer duren, reageer dat niet af op de kassamensen, ze zitten er voor julie plezier.


De HAMC organiseert op zaterdag 16 juni de 2e Clubcross, tevens de 2e Twentecupwedstrijd. Foto´s  |  Uitslagen  |  Tussenstand

De inschrijving van de solo's is van 8.30 uur tot 9.30 uur, aansluitend vindt hun training plaats. Het inschrijven van de zijspannen en de quads is van 11.15 uur tot 11.45 uur. Het terrein is vanaf 8.15 uur geopend tot 18.00 uur.

Een Basis sport licentie van de KNMV is verplicht voor iedere rijder. Deze is alleen online via de KNMV verkrijgbaar. Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine. Zorg tenslotte voor gepast geld!  Reglement hier...  Info Clubcross hier...

Voor toeschouwers is de entree gratis en de kantine is geopend.


6 uurs cross HAMC St. Isidorushoeve 17-06-2018  Foto's | Uitslagen

Keuring
De keuring van de brommer is verplicht en is alleen op zaterdag 16-06-18 mogelijk. Het is niet toegestaan om met een ongekeurde brommer deel te nemen aan de wedstrijd.
Voor mensen die verder dan 25 km van het circuit wonen, bestaat er de mogelijkheid om ’s morgens voor de wedstrijd de brommer aan te bieden voor de keuring tussen 8.30 – 9.00uur. Mochten mensen van binnen de 25 km ’s morgens de brommer aanbieden, dan zal als tegenmaatregel na de wedstrijd 2 ronden afgetrokken worden van het betreffende team. Reglement...


Dagschema 2018
Zaterdag:
19.00 – 20.30uur Keuring (verplicht)
Zondag:
8.00 – 9.15 uur aanmelden (keuren indien je verder dan de door de club gestelde grens van +/- 25 km rondom de Hoeve woont)
9.30uur Rijdersbriefing
9.45uur verkenningsronde achter voorrijder
10.00uur Start
16.00uur Finish
17.00uur prijsuitreiking (kan uiteraard iets uitlopen)

Vlaggers
Indien je voor de uurs cross een vlagger aanlevert, krijg je € 10 korting op je inschrijving. Dit wordt op de dag zelf verrekend.

KNVM Licentie
Iedere deelnemer dient op de dag zelf in het bezit te zijn van een geldige licentie en dient deze ook te kunnen laten zien op de dag van de cross. Ben je niet in het bezit van een geldige (dag)licentie van de KNMV dan ben je uitgesloten van deelname.


 
Kom met de hele familie naar motorclub H.A.M.C. voor een gezellige Koningsdag.  Foto's Koningsdag

Koningsdag 27 april is het jaarlijkse Koningsdag evenement op het terrein van de HA.M.C aan de Binnenveldweg 45 in St. Isidorushoeve. Ook dit jaar weer met een Opstapdag en Jeugdtraining voor de jeugd t/m 125cc en jeugd Quadrijders.
 
Kom je uit de St. Isidorushoeve of nabije omgeving en heb je zelf een motor maar je hebt geen districtslicentie, dan kun je meedoen aan de opstapdag. Geef je hiervoor op in de kantine tussen 10.00 uur en 11.00 uur. De kosten zijn € 10, - en de training begint om 11.00 uur. Je kunt dan een keer trainen, onder begeleiding, op een echt circuit.
De jeugdtraining is voor rijders die in het bezit zijn van een basissportlicentie (voor zowel solo’s als quads). Deze training wordt gegeven door 2 gediplomeerde jeugdtrainers. Deze  training zal worden afgesloten met een wedstrijdje. Graag opgave via het inschrijfformulier via de website. 

Voor jeugd die niet in bezit is van een motor staat een leen motor klaar. Op deze motor mag je proberen een rondje te rijden. Ook zal er weer een zijspancombinatie aanwezig zijn en je kunt er een rondje als bakkenist meerijden. Dit alles kan ‘s middags tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Verder zijn er nog tal van andere activiteiten zoals: een springkussen, zelf schminken, je nagels lakken, kleur/tekenhoekje en zandbak. Deze festiviteiten vinden ook plaats tussen 13.00 uur en 16.00 uur.   

De toegang is gratis en de kantine is open voor een hapje en drankje.

2 uurs Quad- en 3 uurs Motocross op zaterdag 28 april 2018 in St. Isidorushoeve.  Uitslagen

Ook dit jaar, organiseert de H.A.M.C. een 2 uurs Quadcross en 3 uurs Motocross die wordt verreden op 28 april in ’t Kötterbos in de St.Isidorushoeve. Er is plaats voor max. 40 teams bij de quads die bestaan uit 2 rijders, en max. 40 teams bij de solo’s die bestaan uit 3 rijders. Je kunt je nu Hier inschrijven. Alle informatie staat in deze brief. De inschrijving sluit op 26 april.

Het belooft een mooi en druk crossweekend te worden in St. Isidorushoeve op zaterdag 7 april en zondag 8 april a.s.

UMX wedstrijden.  Uitslagen | Foto's
Zaterdag 7 april beginnen we de Uitwisselingswedstrijden met diverse klassen; 85cc, 125cc, 250cc, 500cc, dames/45+ en de quads.
Inschrijven van 07.30 tot uiterlijk 08.30 uur en de training begint om 09.00 uur. Reglement  Tijdschema
Bij de aanmelding voor 1 maart hoefde niet betaald te worden, dit jaar alleen inschrijfgeld van € 20 per wedstrijd, te voldoen aan de organisator op de dag van het evenement.
Om aan een wedstrijd mee te kunnen doen moet je uiterlijk op de donderdag voor het evenement voor 19:00 uur zijn aangemeld.
Er kan alleen van zaterdag op zondag overnacht worden. Dus NIET van vrijdag op zaterdag, zaterdagmorgen vanaf 07.00 uur is iedereen welkom.     


Veteranen wedstrijden. (incl. Brommercross)  Uitslagen | Petra´s fotohoekje   Foto's HAMC
Zondag 8 april is de dag voor liefhebbers van oude motoren, de veteranen rijden hun eerste wedstrijd van dit seizoen en we verwachten weer veel deelname en spektakel.
Oudere en jonge enthousiaste rijders laten je genieten van motorfietsen uit vroegere jaren. De Twinshocks, Brommers en zijspannen zijn een genot om naar te kijken en
te luisteren! De wedstrijden beginnen rond 12.00 uur.
UPDATE: Overnachten van zaterdag op zondag is mogelijk voor de Veteranen, kosten €10 per voertuig. Toegang tot het terrein is vanaf 17.30 uur i.v.m. de wedstrijden van zaterdag.  Er kan alleen van zaterdag op zondag overnacht worden. Dus NIET van vrijdag op zaterdag, zaterdagmorgen vanaf 07.00 uur is iedereen welkom.     
           
Toeschouwers hebben gratis toegang en de kantine is open.
  

De HAMC organiseert op zaterdag 24 maart de 1e Clubcross, tevens de 1e Twentecupwedstrijd. Uitslagen | Foto's in het fotoalbum

De inschrijving van de solo's is van 8.30 uur tot 9.30 uur, aansluitend vindt hun training plaats. Het inschrijven van de zijspannen en de quads is van 11.15 uur tot 11.45 uur. Het terrein is vanaf 8.15 uur geopend tot 18.00 uur.

Een Basis sport licentie van de KNMV is verplicht voor iedere rijder. Deze is alleen online via de KNMV verkrijgbaar. Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine. Zorg tenslotte voor gepast geld!  Reglement hier...  Info Clubcross hier...

Voor toeschouwers is de entree gratis en de kantine is geopend.

 

Jeugdtraining woensdag 21 maart a.s.  Foto's in fotoalbum

Op woensdag 21 maart staat de eerste jeugdtraining van dit seizoen op het programma, dit is de reservedatum van de afgelaste training van februari. Alle jeugdrijders zijn hierbij weer van harte welkom. Dit geldt ook voor de jeugd met een 125 cc motor.
Graag opgeven als je dat in februari niet gedaan hebt middels het inschrijfformulier  Vlaggersschema 2018  

Zoals bekend zijn alle volledige leden van de HAMC verplicht 1 maal per jaar te vlaggen. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan moet je zelf voor vervanging zorgen. Geef de naam van de vervanger door via e-mail helpers@hamc.nl
Zie hier het :
VlaggersschemaDe training van zaterdag 17 maart.

De baan lag er donderdag prima bij, maar een vrijdag met de hele dag regen/natte sneeuw gooit opnieuw roet in het eten. De training kan NIET doorgaan


Stratenmakers, meer foto's in ons fotoalbum. Hier...

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn nog in volle gang, deze week wordt de toegangsweg van de poort naar het circuit verhard. In de regen zijn Mario, Jan en Rob druk bezig met deze grote klus.


Jeugdtraining woensdag 28 februari   UPDATE: De Jeugdtraining gaat helaas niet door!

Op woensdag 28 februari staat de eerste jeugdtraining van dit seizoen gepland. Alle jeugdrijders zijn hierbij weer van harte welkom. Dit geldt ook voor de jeugd met een 125 cc motor. Graag opgeven middels het inschrijfformulier  Mocht het zo zijn dat de baan door de weersomstandigheden niet te berijden is dan hebben we woensdag 21 maart (geen vakantie) als reservedatum.
Tijdens de jaarvergadering van de H.A.M.C. werden er leden gehuldigd, Jan ten Thije, Bernhard Hilderink en Mario Wielens werden zelfs erelid van de vereniging. Meer foto's in het fotoalbum.


Voorlopige Cross-agenda H.A.M.C. 2018 staat nu hier online.


Maandag 15 januari 2018 inschrijfavond voor H.A.M.C. lidmaatschap


Op 15 januari is in de kantine van de H.A.M.C. de inschrijfavond voor lidmaatschap van de H.A.M.C., aanvang is om 19.00 uur. Aansluitend houden we om 20.00 uur de rijdersbespreking. 
Voor online lidmaatschap opgave kijk hier , zorg dat je eerst bij de KNMV je Basis Sportlicentie of start licentie aanvraagt.

Tevens een leuk moment om elkaar de beste wensen te geven voor het nieuwe jaar.

Uitwisselingsmotocross 2018

Aan Uitwisselingsmotocross wedstrijden kan alleen worden deelgenomen door leden van BMAC Borculo, HALMAC Halle, HAMAC Harfsen, MSV-NOV Heerde, MAC de Holterberg Holten, HAMC St Isidorushoeve, MAC Sport en Vriendschap Lochem, MC Nijverdal-Hellendoorn, MC Ruurlo en VAMC de Graafschaprijders Vorden.
 
Meld je aan via deze link voor 1 maart 2018. Aanmelden van nieuwe deelnemers is daarna nog steeds mogelijk, maar dan vervalt het recht op een rijnummer. Bij de aanmelding hoeft niet betaald te worden, dit jaar alleen inschrijfgeld van € 20 per wedstrijd, te voldoen aan de organisator op de dag van het evenement.

Om aan een wedstrijd mee te kunnen doen moet je uiterlijk op de donderdag voor het evenement voor 19:00 uur zijn aangemeld.

Houders van een Motocross licentie vanaf 125cc (KNMV Jeugd, Cup, Nationaal en Inter of gelijkwaardig van andere bond) of Inter Enduro of Inter Supermoto licentie moeten deelnemen in de Superklasse, zij kunnen dus niet deelnemen in de klassen 125cc, 250cc en 500cc. Een uitzondering geldt voor dames en voor licentiehouders van 45 jaar en ouder, zij mogen in de Dames/V45+ klasse deelnemen (bij aanmelding voor aanvang van het seizoen moet de keuze worden gemaakt).
 
Voor de toekenning van rijnummers gaan door de KNMV toegewezen rijnummers voor, daarna wordt rekening gehouden met rijnummers van het voorgaande jaar, verder in volgorde van binnenkomst. Het rijnummer wordt pas toegekend als het transpondernummer is doorgegeven. Gebruik van dezelfde transponder door meerdere deelnemers wordt afgeraden en is geheel voor risico van de betreffende deelnemers.
Kalender UMX wedstrijden 2018  UMX kalender...  UPDATE

KNMV Motocrosskalender 2018, versie 15-12-2017  KNMV kalender...  


 De H.A.M.C. is een motorclub voor én door motorliefhebbers.

Om het recreatief crossen en het organiseren van wedstrijden en evenementen mogelijk te maken zetten talloze vrijwilligers zich wekelijks vol overgave in.
Dit doen zij zowel zichtbaar, als onzichtbaar (achter de schermen).

Op de trainingsdagen en wedstrijddagen / evenementen zetten de vrijwilligers zich in.
Bezetting kantine / keuken, bezetting kassa, officials op en rond de baan en rennerskwartier, vlaggers, EHBO, etc.

Daarnaast buiten deze dagen, denk aan: schuiven en sproeien van de baan, repareren en onderhouden van afzettingen, aanpassingen van de baan, overig onderhoud, vegen, maaien, etc.
Daarnaast de nodige facilitaire werkzaamheden: schoonhouden van kantine, keuken en sanitair, reinheid van het (keuken-)gereedschap, bestellen en aanhalen van goederen, etc. etc.
Organiseren en voorbereiden van te houden evenementen, bestuur, enz. enz.

Om het crossen ook in de toekomst mogelijk te blijven maken zijn wij dringend op zoek naar mensen die (éénmalig of vaker) willen meehelpen met bovenstaande taken.
Zonder (nieuwe) vrijwilligers zal het naar de toekomst niet langer lukken de club draaiende te houden.
We hebben op alle gebieden behoefte aan versterking en voor een ieder kan er een iets passend gevonden worden:  technische mensen, kantine/keuken-medewerkers.
Verder zijn we dringend op zoek naar uitbreiding van het bestuur !

Ook heeft Mario aangegeven te willen stoppen als voorzitter. Er wordt daarom dringend een oproep gedaan naar een nieuwe voorzitter !

Dus, voel je je geroepen en wil je wel een keer (of vaker) de club ondersteunen, of ken je iemand die je hiervoor geschikt acht, meld je dan aan via één van onderstaande mailadressen, of spreek iemand van de club aan tijdens een training of andere gelegenheid.

info@hamc.nl
helpers@hamc.nl

Alvast bedankt, en hopelijk tot binnenkort …   Bestuur HAMC St. Isidorushoeve


KNMV Motocross-reglementen 2018

Het KNMV-bestuur heeft onlangs de motocross-reglementen voor seizoen 2018 goedgekeurd. Deze reglementen zijn inmiddels op de KNMV website beschikbaar.
In dit bericht vind je de meest in het oog springende wijzigingen voor het komende seizoen. Wij willen rijders en andere belanghebbenden adviseren om altijd alle reglementen voor aanvang van de competitie door te nemen.  Enkele uitgelichte punten op de KNMV website.

NK Zijspan en Quad jeugdklassen
Zoals eerder bekend gemaakt zal de KNMV volgend jaar van start gaan met twee jeugdklassen Zijspan en twee jeugdklassen Quads. Bij de eerdere publicatie is aangegeven dat de jongste Quad-klasse (Junior 6 t/m 9 jaar) in samenspraak met Schuurman B.V. zou worden georganiseerd. Schuurman B.V. heeft recentelijk laten weten dat zij toch afzien van samenwerking. Besloten is om de klasse wel aan te blijven bieden, deze staat komend seizoen daarom open voor alle machines die aan het reglement voldoen.

Gele vlag
Er wordt enkel nog een geel gezwaaide vlag gebruikt binnen de KNMV-competitie, de stil gehouden gele vlag komt hiermee te vervallen. Let op: Internationaal wordt de stil gehouden gele vlag nog wel gevoerd.

Body-protector
De KNMV volgt de lijn van de FIM en FIM Europe door vanaf komend seizoen de body-protector verplicht te stellen. Gelukkig maken praktisch alle rijders binnen de KNMV al gebruik van een body-protector. Komend seizoen moet iedereen hier aan  voldoen.

Technische specificaties Quads
De technische specificaties voor Quads zijn aangepast, hierin is verduidelijking gekomen ten aanzien van ‘nerf bars’ en ‘heelquards’.

Sancties bij overtreding geluidwaarden
In het KNMV Geluidreglement zijn de sancties voor een overtreding aangepast. Wanneer een rijder tussen de 0 en 3 dB(A) te hoog zit zal deze vijf plaatsen terug worden gezet in de uitslag van de betreffende training of manche, bij overschrijding van 3 of meer dB(A) zal de rijder 10 plaatsen worden terug gezet. Geluidsreglement 2018

Lees ook even bijlage S, overtredingen en straffen lijst KNMV Motocross (blz. 41)


Aanvraag KNMV licenties 2018 geopend.

Vanaf vandaag is het mogelijk om de startlicenties en Basis Sportlicenties voor 2018 aan te vragen. Dit is mogelijk voor alle sporten, behalve voor rijders in de enduro. Dit omdat de ONK Enduro Kampioensrit in Eindhoven nog wordt verreden op 25 en 26 november.

Startlicentiehouders die in 2018 in dezelfde klasse en met hetzelfde rijnummer willen rijden als het afgelopen jaar doen er verstandig aan om voor 31 januari 2018 hun licentie aan te vragen. Tot dat moment wordt je startnummer namelijk voor je gereserveerd.

Motocrossers in te zetten als vlaggenist.

Rijders die een motocrosslicentie aanvragen komen iets nieuws tegen. Zij krijgen een instructiefilm te zien en moeten vragen beantwoorden over situaties die zij tijdens trainingen en wedstrijden kunnen tegenkomen.

Voordat je licentie wordt afgegeven laat je je kennis van vlaggen zien in 10 vragen die je beantwoordt. Wanneer je deze vragen goed beantwoordt ontvang je niet alleen je licentie, je kunt ook als vlaggenist worden ingezet bij clubtrainingen, clubwedstrijden en DMX-wedstrijden.

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan dien je, om je licentie te krijgen, 5 vragen te beantwoorden. Om je goed voor te bereiden bekijk je eerst het filmpje en pas daarna beantwoord je de vragen.

Bekijk hier meer informatie over de licentieaanvraag.


Foto's van het 4x4 Treffen in ons fotoalbum. 


KNMV Motocross klassenindeling 2018

Komend seizoen worden er door de KNMV onderscheid gemaakt in drie verschillende niveaus: Dutch Masters, ONK en NK Motocross.

Alle MX1 en MX2 klassen ondergaan een naamswijziging, dit vanwege de verandering van cilinderinhoud voor deze klassen. Hieraan ten grondslag ligt het besluit van FIM Europe en Youthstream om in haar EMX250 competitie ook tweetakt machines te accepteren tot 250cc tweetakt. De KNMV heeft begrepen dat dit ook komend seizoen en wellicht nog langer gehandhaafd gaat worden en om die reden wil zij haar competities hier op aan laten sluiten. Deelnemers aan het WK MXGP en WK MX2 dienen wel te rekening te houden met het geldende FIM reglement.

Wijziging voor de 50cc klasse. Besloten is om hier alleen nog een NK 50cc standaard klasse te organiseren en de ONK 50cc klasse te laten vervallen. Er zal een verder vervolg worden gegeven aan de in 2017 gestarte samenwerking met KTM. Verdere informatie hierover zal zo spoedig mogelijk volgen.
Lees hier het hele artikel...
 
Dutch Masters of Motocross
450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt 
125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt
85cc (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt
Open Nederlands Kampioenschap Motocross
ONK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
ONK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt
ONK 125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt
ONK 85cc Grote Wielen (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt
ONK 85cc Kleine Wielen (10 t/m 13 jaar) t/m 85cc tweetakt
ONK 65cc Grote Wielen (7 t/m 12 jaar) t/m 65cc tweetakt
ONK 65cc Kleine Wielen (6 t/m 11 jaar) t/m 65cc tweetakt
Nederlands Kampioenschap Motocross
NK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
NK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt
NK MXE (vanaf 16 jaar) elektrisch aangedreven motorfietsen
(rijders in het NK MXE nemen deel bij het NK 450cc)
NK 50cc standaard (5 t/m 9 jaar) t/m 50cc tweetaktNieuwsberichten archief  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009