Foto's van het 4x4 Treffen in ons fotoalbum. 


Voor de 20e keer dit jaar 4x4 treffen St. Isidorushoeve op zondag 12 november 2017


Wat jaren geleden is begonnen met een paar vrienden die de motorcrossbaan afhuurden, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Nu is er een 4x4 commissie opgericht binnen de H.A.M.C., die het evenement organiseert. Voor de deelnemers verandert er niks: het blijven dezelfde gezichten en gezelligheid! Een doorgaande route op de crossbaan met daarnaast tal van pittiger off-road uitstapjes. Extraatje in Sint Isidorushoeve is een stukje terrein waar wat extra graafwerk voor extra uitdagingen zorgen. Samen met een legertje vrijwilligers is het voorgaande jaren een dagje off-road geweest om je vingers bij af te likken. We hebben er vertrouwen in dat dit bij deze 20e keer ook wel zal lukken.

Elk jaar worden de bij ons bekende 4x4-rijders uitgenodigd om weer mee te doen. Er is expres gekozen voor deze manier van inschrijven, omdat het terrein niet zo heel groot is en we zo weinig mogelijk willen file-rijden. Dit houdt ook in dat er een maximaal aantal deelnemers is, t.w. 120 auto’s. Eventuele inschrijvingstop wordt ter plekke beslist, afhankelijk van de omstandigheden. Vooraf inschrijven is niet mogelijk en kan alleen maar ter plekke vanaf 09.00 uur. Deelname €30,- Aanvang 10.00 uur. Parkeren en toeschouwers GRATIS!


De Jeugdtraining van 25 oktober gaat helaas niet door. Het weer zit ons dit seizoen niet mee en na de vele afgelasingen van Jeugdtrainingen moeten we ook deze laatste training met BBQ helaas afgelasten.
We hopen dat jullie daar begrip voor hebben en laten we hopen dat het weer ons volgende seizoen beter gezind is. Er is nog een laatste algemene training op zaterdag 28 oktober als het weer meewerkt... Kaarten bij de HAMC
 

 Hierbij nodigen wij u uit voor het meedoen aan onze kaartavonden, die ook dit jaar weer gehouden zullen worden in onze kantine in het Kôtterbos te St.Isidorushoeve, waar de koffie voor u  klaar  staat en gezelligheid geen tijd kent. 
 De avonden beginnen om 20.00 uur. U kunt deelnemen aan het kruisjassen en hartenjagen.
 Men maakt elke avond kans op een van de dagprijzen.

De donderdagen waarop deze kaartavonden worden gehouden zijn :
     12 oktober 2017
      9 november 2017 
     21 december 2017
     18 januari 2018
     15 februari 2018
     15 maart 2018
We hopen dat u alle avonden van de partij zult zijn en wensen u alvast gezellige en sportieve kaartavonden toe. Let wel, wij sluiten de kantine om 24.00 uur !!!!!!


KNMV Zijspan en Quad klassenindeling 2018

Afgelopen jaar zijn we van start gegaan met een NK competitie voor zijspannen en quads. We zijn aangenaam verrast over het aantal licentiehouders dat zich bij ons heeft gemeld om deel te nemen aan de competitie. In 2018 bereiden we onze competitie uit met een jeugdcompetitie.
De nieuwe jeugdcompetitie voor zijspannen en quads bestaan uit twee leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met 13 jaar. Het reguliere NK is voor beide disciplines toegankelijk vanaf 14 jaar, waarbij rijders op hun 14e en 15e rijden met een beperkte cilinderinhoud.  Meer info bij de KNMV.


Keep Them Rolling Twente-Achterhoekweekend 2017


 Foto's van Keep Them Rolling in ons fotoalbum.

Vanaf donderdag 7 september tot en met maandag 11 september zal dit jaar het Rolling Steel Weekend plaatsvinden van de vereniging Keep Them Rolling.
Op de locatie van de crossvereniging H.A.M.C. in St. Isidorushoeve (Binnenveldweg 45, 7482 NB) zal er weer een breed scala aan geallieerd materieel uit de tijdsperiode 1939-1945 te bewonderen zijn.
Dit jaar is het een speciale jubileumeditie omdat de vereniging Keep Them Rolling dit jaar op 21 augustus 45 jaar bestaat en dit zal vieren op het Rolling Steel weekend.
Nog nooit in de geschiedenis van KTR zijn er zoveel voertuigen aangemeld die dan ook de bivakken op het terrein van de H.A.M.C. volledig zullen vullen.
Het dorp zal dan ook dit weekend zich tijdelijk vermenigvuldigen in inwonersaantal.

Naast een groot aantal tanks, jeeps, trucks en motoren kan men ook Living History en diverse diorama’s bekijken die een sfeer oproepen uit de periode van de Tweede Wereld Oorlog. Indien tijdig terug van de ritten zullen ook deelnemers hun voertuig beproeven op de prachtige crossbaan van de H.A.M.C.
Bezoekers zijn alle dagen van harte welkom in St. Isidorushoeve vanaf 10:00 uur. De toegang is gratis voor alle dagen. (s.v.p. rekening houden met het feit dat er ritten worden georganiseerd tijdens de vrijdag, zaterdag en de zondag). Om het totale plaatje te kunnen bekijken is het raadzamer om aan het einde van de middag een bezoek te brengen, aangezien dan de meeste voertuigen terug zijn van de ritten.
Voor meer info kijk ook even op de website  www.twente-achterhoekweekend.nl of op facebook https://nl-nl.facebook.com/twenteachterhoekweekend


Zaterdag 2 september is er een Jeugdtrainingsdag.  (AFGELAST WEGENS TE NAT CIRCUIT)

Als je lid bent van de H.A.M.C. en in het bezit van een geldige basis sportlicentie dan kun je deelnemen aan jeugdbegeleidings- & trainingsdagen.
De minimum leeftijd is 5 jaar, de maximum leeftijd is 16 jaar.
De jeugdtrainingen worden gegeven door Herald Kerkemeijer, Kees Oudshoorn en Martin Satink.
Omdat er veel vragen waren om ook de 125 cc jeugd te trainingen, hebben we besloten om ook voor deze klasse training te geven.  Deze trainingen wordt gegeven door jonge wedstrijdrijders (zij zijn hier ooit ook zelf begonnen met de jeugdtrainingen).

De kosten bedragen €10,- per training en dienen contant betaald te worden op de trainingsdag zelf.
Het is noodzakelijk dat je je opgeeft voor de jeugdtrainingsdagen middels dit Inschrijfformulier.


KNMV Motocross klassenindeling 2018

Komend seizoen worden er door de KNMV onderscheid gemaakt in drie verschillende niveaus: Dutch Masters, ONK en NK Motocross.

Alle MX1 en MX2 klassen ondergaan een naamswijziging, dit vanwege de verandering van cilinderinhoud voor deze klassen. Hieraan ten grondslag ligt het besluit van FIM Europe en Youthstream om in haar EMX250 competitie ook tweetakt machines te accepteren tot 250cc tweetakt. De KNMV heeft begrepen dat dit ook komend seizoen en wellicht nog langer gehandhaafd gaat worden en om die reden wil zij haar competities hier op aan laten sluiten. Deelnemers aan het WK MXGP en WK MX2 dienen wel te rekening te houden met het geldende FIM reglement.

Wijziging voor de 50cc klasse. Besloten is om hier alleen nog een NK 50cc standaard klasse te organiseren en de ONK 50cc klasse te laten vervallen. Er zal een verder vervolg worden gegeven aan de in 2017 gestarte samenwerking met KTM. Verdere informatie hierover zal zo spoedig mogelijk volgen.
Lees hier het hele artikel...
 
Dutch Masters of Motocross
450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt 
125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt
85cc (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt
Open Nederlands Kampioenschap Motocross
ONK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
ONK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt
ONK 125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt
ONK 85cc Grote Wielen (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt
ONK 85cc Kleine Wielen (10 t/m 13 jaar) t/m 85cc tweetakt
ONK 65cc Grote Wielen (7 t/m 12 jaar) t/m 65cc tweetakt
ONK 65cc Kleine Wielen (6 t/m 11 jaar) t/m 65cc tweetakt
Nederlands Kampioenschap Motocross
NK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt
NK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt
NK MXE (vanaf 16 jaar) elektrisch aangedreven motorfietsen
(rijders in het NK MXE nemen deel bij het NK 450cc)
NK 50cc standaard (5 t/m 9 jaar) t/m 50cc tweetakt


2 uurs Quad- en 3 uurs Motocross op zaterdag 22 juli 2017 in St. Isidorushoeve.  AFGELAST.

Na het succes van vorig jaar, organiseert de H.A.M.C. een 2 uurs Quadcross en 3 uurs Motocross die wordt verreden op 22 Juli in ’t Kötterbos in de St.Isidorushoeve. Er is plaats voor max. 30 teams bij de quads die bestaan uit 2 rijders, en max. 40 teams bij de solo’s die bestaan uit 3 rijders. Je kunt je nu Hier inschrijven. Alle informatie staat in deze brief. De inschrijving sluit op 19 juli.


Zaterdag 8 Juli werd de 4e Clubcross en tevens Twentecup wedstrijd  verreden.

De Clubcross/Twentecupwedstrijd is op zaterdag 8 Juli 2017, de inschrijving van de solo's is van 08.30 uur tot 09.30 uur. Inschrijven voor quads en zijspannen van 11.15 uur tot 11.45 uur. De HAMC organiseert normaal 4 clubcrossen per jaar. Aan de clubcrossen van de H.A.M.C. kan iedere crosser deelnemen. Tijdens de clubcrossen is er natuurlijk geen zaterdagtraining mogelijk. Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine.
Alle info kun je hier vinden. Aangezien dit de laatste clubcross is gaan we na afloop van de wedstrijden ook de clubkampioenen huldigen.  Foto's | Uitslagen | Eindstanden kampioenschap |


Brommercross op zaterdag 24 juni 2017.

Op zaterdag 24 juni 2017 organiseerden wij een 6 uurs (Le Mans start) brommercross met MX50, Standaardklasse, Automatenklasse en Oldtimer/luchtgekoelde bromfiets klasse (Classic).

 Foto's | Uitslagen |Op 10/11 juni was er een weekend vol met belangrijke motorcross kampioenswedstrijden op de crossbaan van de H.A.M.C.Zaterdag 10 juni een regionale uitwisselingswedstrijd (UMX) met 6 klassen, waaronder jeugd 50cc, MX2, Superklasse, Quads/Zijspannen.  Dezelfde dag werden er ook landelijke KNMV kampioenswedstrijden (NK) voor Quads en Zijspannen gereden. Foto's UMX | Foto's UMX door Petra | Uitslagen UMX | Uitslagen NK Quads/Zijspannen |

Zondag 11 juni een KNMV ONK kampioenswedstrijd voor de Quads en NK wedstrijden voor de Jeugd klassen. Er waren veel mooie wedstrijden op een circuit dat speciaal voor dit evenement was uitgebreid met een weide met uitdagende bochten en springbulten. Foto's Jeugd/Quads | Uitslagen Jeugd/Quads


3e Clubcross en tevens 3e Twentecupwedstrijd op zaterdag 13 mei a.s.   Uitslagen  |  Ruim 500 foto's 13-05-2017  |  Foto's van Petra  |  Video van Sternet

De Clubcross/Twentecupwedstrijd is op zaterdag 13 mei 2017, de inschrijving van de solo's is van 08.30 uur tot 09.30 uur. Inschrijven voor quads en zijspannen van 11.15 uur tot 11.45 uur. De HAMC organiseert normaal 4 clubcrossen per jaar. Aan de clubcrossen van de H.A.M.C. kan iedere crosser deelnemen. Tijdens de clubcrossen is er natuurlijk geen zaterdagtraining mogelijk. Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine. 


Beginnerstraining op zaterdag 6 Mei 2017.  Foto's beginnerstraining.Deze is bedoeld voor beginnende, ongeoefende solorijders vanaf 125 cc. Of voor degene die een keer een training wil volgen. Als je lid bent van de H.A.M.C. en in het bezit van een geldige basis sportlicentie dan kun je deelnemen aan de beginnerstraining. Koningsdag 27 april met de Opstapdag en Jeugdtraining voor de jeugd t/m 125cc en jeugd Quadrijders.

 
 


Foto's Koningsdag 2017  's morgens  |  's middags

Kom je uit de St. Isidorushoeve of nabije omgeving en heb je zelf een motor maar je hebt geen districtslicentie, dan kun je meedoen aan de opstapdag. Geef je hiervoor op in de kantine tussen 10.00 uur en 11.00 uur. De kosten zijn € 10, - en de training begint om 11.00 uur. Je kunt dan een keer trainen, onder begeleiding, op een echt circuit.   
De jeugdtraining is voor leden van de HAMC die in het bezit zijn van een basissportlicentie ( voor zowel solo’s als quads). Deze training wordt gegeven door 2 gediplomeerde jeugdtrainers. Deze  training zal worden afgesloten met een wedstrijdje. Graag opgave via het inschrijfformulier via de website. (De link kun je vinden in de crossagenda)
Voor jeugd die niet in bezit is van een motor staat een leen motor klaar. Op deze motor mag je proberen een rondje te rijden. Ook zal Jan ten Thije (oud Nederlands kampioen zijspan) weer aanwezig zijn en een rondje als bakkenist is ook mogelijk. Dit alles kan ‘s middags tussen 13.00 uur en 16.00 uur  
Verder zijn er nog tal van andere activiteiten zoals: een springkussen, zelf schminken, je nagels lakken, kleur/tekenhoekje en zandbak. Deze festiviteiten vinden ook plaats tussen 13.00 uur en 16.00 uur.  
Dus kom voor een gezellige Koningsdag voor de hele familie naar de motorclub HAMC aan de Binnenveldweg.


2e Clubcross en tevens 2e Twentecupwedstrijd op zaterdag 22 april a.s.  Foto's van Petra

De volgende Clubcross/Twentecupwedstrijd is op zaterdag 22 april 2017, de inschrijving van de solo's is van 08.30 uur tot 09.30 uur. Inschrijven voor quads en zijspannen van 11.15 uur tot 11.45 uur. De HAMC organiseert normaal 4 clubcrossen per jaar. Aan de clubcrossen van de H.A.M.C. kan iedere crosser deelnemen. Tijdens de clubcrossen is er natuurlijk geen zaterdagtraining mogelijk. Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine.
Info clubcrossen.


Geen helmcamera's meer toegestaan in 2017.

In 2017 is het niet meer toegestaan met een (GoPro) helmcamera deel te nemen aan trainingen en wedstrijden. Zie artikel 33.07 Onboard camera in het KNMV motocross reglement 2017.1e Clubcross en tevens 1e Twentecupwedstrijd en de Veteranen cross.

Clubcross/Twentecupwedstrijd op zaterdag 25 maart 2017 en de Veteranen cross op zondag 26 maart 2016.
De HAMC organiseerd normaal 4 clubcrossen per jaar. Aan de clubcrossen van de H.A.M.C. kan iedere crosser deelnemen.
Om de inschrijving te bespoedigen scannen we de barcode (KNMV relatienummer) op je KNMV licentie. Neem deze dus mee naar de inschrijving in de kantine. Zorg tenslotte voor gepast geld!
Er kan overnacht worden dit weekend, jullie zijn welkom vanaf 18.30 uur. Foto's Veteranencross |  Ruim 600 foto's van de Clubcross in het H.A.M.C. fotoalbum.
De trainingen gaan beginnen.Zaterdag 18 februari stond de eerste training op het programma. Alle trainings info is hier te vinden. Veel plezier met de eerste trainingsronden op het circuit in het 't Kötterbos!
Fotoalbum HAMC |  Foto's PetraJeugdbegeleidings- & trainingsdagen 2017

In het seizoen 2017 zijn er weer de gewoonlijke Jeugdtrainingen door Herald Kerkemeijer, Kees Oudshoorn en Martin Satink, dit jaar ook op veler verzoek voor de 125cc Jeugd.
Alle info, informatiebrief en het inschrijfformulier Jeugdtrainingen staan weer op de site: klik op info en dan jeugd info. Toch nog vragen? Mail naar jeugd@hamc.nl2 uurs Quad- en 3 uurs Motocross wordt dit jaar gereden op 22 Juli 2017

Alle informatie over deze cross voor quads en solorijders kun je hier vinden. Inschrijven vanaf 1 juni 2017.


Aanvullende informatie NK Zijspan/Quads vs ONK Zijspan/Quads.

De KNMV heeft de afgelopen periode ervaren dat niet bij iedereen in het veld duidelijk is hoe het precies geregeld is met het NK Zijspan/Quads ten opzichte van het ONK Zijspan/Quads. Omdat we natuurlijk met een nieuwe situatie te maken hebben, wat ook voor de KNMV geldt, begrijpen wij dat er enige onduidelijkheid is. Daarom is Hier meer informatie


Dinsdag 10 januari 2017 inschrijfavond voor lidmaatschap H.A.M.C.

Op 10 januari is in de kantine van de H.A.M.C. de inschrijfavond voor lidmaatschap van de H.A.M.C., aanvang is om 19.00 uur. Aansluitend houden we om 20.00 uur een rijdersbespreking.
Voor online lidmaatschap opgave kijk hier


Tevens een leuk moment om elkaar de beste wensen de geven voor het nieuwe jaar.


Uitwisselingsmotocross kalender 2017

De kalender voor de Uitwisselingsmotocross 2017 is vastgesteld. De inschrijving is geopend, kijk hier voor meer informatie en inschrijving.
Aanmelding is alleen geldig als men ook lid wordt van de HAMC in 2017.Belangrijke wijzigingen KNMV

Wijziging gele vlag
Met ingang van seizoen 2017 vindt voor alle niveaus een belangrijke wijziging plaats in het reglement. Vanaf komend seizoen is er geen onderscheid meer tussen een gezwaaide of een stilgehouden gele vlag! Om de veiligheid te verbeteren is er voortaan maar één betekenis voor de gele vlag: bereid je voor om te stoppen, haal elkaar niet in en springen is verboden! Op die manier willen we de veiligheid op de crossbanen verder verbeteren.
Wijziging in regels medische keuring
Het is vanaf komend seizoen niet langer nodig om een SMA-keuring te laten verrichten. Het invullen van een eigen medische verklaring is voor de aanvraag van jouw Startlicentie voldoende. Tijdens jouw licentieaanvraag in Mijn KNMV krijg je straks de mogelijkheid om jouw medische verklaring in te vullen en naar ons op te sturen. Dit scheelt je ten opzichte van de oude situatie niet alleen geld, maar ook flink wat tijd. Alleen coureurs die een EK- of WK-(dag)licentie willen aanvragen moeten nog wel een SMA-keuring laten verrichten.  Alle nieuws over de Motocrosscompetitie 2017KNMV Sportlicentie 2017

Met ingang van 15-11-2016 kun je jouw KNMV Basis Sportlicentie voor 2017 aanvragen. De aanvragen voor nationale en internationale Startlicenties volgen binnenkort. De licentiehouders van 2016 ontvangen hierover van ons een mail. Voor € 60,- kun je met de KNMV Basis Sportlicentie een jaar lang jouw favoriete tak van motorsport beoefenen. Beoefen je daarnaast ook nog een andere tak van motorsport, dan kun je een 2e of zelfs 3e tak van sport aanvragen, hiervoor betaal je € 5,- per tak extra.  

Klik hier om direct jouw aanvraag voor 2017 in orde te maken.Laatste training in 2016 op 29 oktoberDe baan was wat zwaar, maar het was een prachtige zonnige herfstdag om de laatste training te rijden. Tot volgend jaar!  Foto'sKeep Them Rolling (KTR) Twente-Achterhoek weekend "Rolling Steel" 10 en 11 september 2016 incl. ruilbeurs en vele aktiviteiten.Foto's van Rolling Steel 2016 op zaterdag kun je vinden in ons fotoalbum.


  50 jaar HAMC  

Vrijdagavond 29 april was er een informele receptie in de feesttent op het terrein voor iedereen die zich verbonden voelde op welke manier dan ook met de HAMC. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben wij samen het 50 jarig bestaan gevierd. Foto's...

Zondag 1 mei waren er wedstrijden om het Europees Kampioenschap jeugd
en EK quad wedstrijdenUitslagen   Foto's EK weekend van Eddy Koedijk (Zaterdag)

Foto's65cc | 85cc | MX1 | MX2 | Quads |
Diversen

     
    NIEUW Fotomap diversen toegevoegd, andere mappen kregen ook nog nieuwe foto's.

    
   Plaatselijke rijder Nick Lindeman reed naar een mooie 13e plek in dit sterke veld buitenlandse EK rijders. Vrijdagavond werden leden van het begin van de H.A.M.C. gehuldigd.

Het was een geslaagd EK Jeugd weekend, met dank aan alle vrijwilligers.

Nieuwsberichten archief 2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009