Trainingsinfo: Circuit gesloten  |  Update: 10-01-2017

Aanvullende informatie NK Zijspan/Quads vs ONK Zijspan/Quads.

De KNMV heeft de afgelopen periode ervaren dat niet bij iedereen in het veld duidelijk is hoe het precies geregeld is met het NK Zijspan/Quads ten opzichte van het ONK Zijspan/Quads. Omdat we natuurlijk met een nieuwe situatie te maken hebben, wat ook voor de KNMV geldt, begrijpen wij dat er enige onduidelijkheid is. Daarom is Hier meer informatie


Dinsdag 10 januari 2017 inschrijfavond voor lidmaatschap H.A.M.C.

Op 10 januari is in de kantine van de H.A.M.C. de inschrijfavond voor lidmaatschap van de H.A.M.C., aanvang is om 19.00 uur. Aansluitend houden we om 20.00 uur een rijdersbespreking.
Voor online lidmaatschap opgave kijk hier

Tevens een leuk moment om elkaar de beste wensen de geven voor het nieuwe jaar.


Uitwisselingsmotocross kalender 2017

De kalender voor de Uitwisselingsmotocross 2017 is vastgesteld. De inschrijving is geopend, kijk hier voor meer informatie en inschrijving.
Aanmelding is alleen geldig als men ook lid wordt van de HAMC in 2017.


De H.A.M.C. wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig en sportief 2017.
Mogelijkheid voor de jeugd voor een MTB middag in het Kötterbos.

Zaterdag 26 november a.s. zijn leden van de Haaksbergse Toer- en Fietsclub met mountainbikes te gast bij de H.A.M.C. Ze mogen van het hele terrein gebruik maken en er is tevens voor jonge motocrossers t/m 16 jaar de mogelijkheid om mee te trainen die zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Alleen met een mountainbike en dus niet met de motor! Voor eventuele vragen jeugd@hamc.nl of 053-5740351


Belangrijke wijzigingen KNMV
 
Wijziging gele vlag
Met ingang van seizoen 2017 vindt voor alle niveaus een belangrijke wijziging plaats in het reglement. Vanaf komend seizoen is er geen onderscheid meer tussen een gezwaaide of een stilgehouden gele vlag! Om de veiligheid te verbeteren is er voortaan maar één betekenis voor de gele vlag: bereid je voor om te stoppen, haal elkaar niet in en springen is verboden! Op die manier willen we de veiligheid op de crossbanen verder verbeteren.
Wijziging in regels medische keuring
Het is vanaf komend seizoen niet langer nodig om een SMA-keuring te laten verrichten. Het invullen van een eigen medische verklaring is voor de aanvraag van jouw Startlicentie voldoende.
Tijdens jouw licentieaanvraag in Mijn KNMV krijg je straks de mogelijkheid om jouw medische verklaring in te vullen en naar ons op te sturen. Dit scheelt je ten opzichte van de oude situatie niet alleen geld, maar ook flink wat tijd.
Alleen coureurs die een EK- of WK-(dag)licentie willen aanvragen moeten nog wel een SMA-keuring laten verrichten.  Alle nieuws over de Motocrosscompetitie 2017KNMV Sportlicentie 2017

Met ingang van 15-11-2016 kun je jouw KNMV Basis Sportlicentie voor 2017 aanvragen. De aanvragen voor nationale en internationale Startlicenties volgen binnenkort. De licentiehouders van 2016 ontvangen hierover van ons een mail. Voor € 60,- kun je met de KNMV Basis Sportlicentie een jaar lang jouw favoriete tak van motorsport beoefenen. Beoefen je daarnaast ook nog een andere tak van motorsport, dan kun je een 2e of zelfs 3e tak van sport aanvragen, hiervoor betaal je € 5,- per tak extra.  

Klik hier om direct jouw aanvraag voor 2017 in orde te maken.Laatste training in 2016 op 29 oktoberDe baan was wat zwaar, maar het was een prachtige zonnige herfstdag om de laatste training te rijden. Tot volgend jaar!  Foto'sWoensdag 19 oktober is de laatste Jeugdtraining met aansluitend een BBQ.
De training kan niet doorgaan vanwege de vele regen, kijk maar eens op de webcam :)

Aanmelden met licentie vanaf 13.00 uur in de kantine, de training begint om 14.00 uur.
Inschrijving ( € 10,00 ) per mail voor 17 oktober bij jeugd@hamc.nl
Bij inschrijving volledige naam, adres en motortype vermelden.
 
Jeugd info


Herald Kerkemeijer 30 jaar in de TwentecupOns bestuurslid Jeugdzaken, Herald Kerkemeijer, rijdt al 30 jaar mee met de Twentecup en werd dit jaar derde in de MX1 klasse. Wij feliciteren zowel Herald als de Twentecup met deze lange staat van dienst. De spandoeken zijn aangeboden door de H.A.M.C. en de zus van Herald, Marinda.


Training van zaterdag 08-10-2016 in het Kötterbos.Er staan dit seizoen 2016 nog 3 trainingen op het programma van de H.A.M.C., 15-22-29 oktober.


Zaterdag 8 oktober, Jeugd Trainingsdag Reutum.

Zaterdag 8 oktober, voorafgaand aan de Twentecup Crosswedstrijd op zondag wordt er door Resa-Racing in samenwerking met de Toerenteller een Jeugd Trainingsdag georganiseerd.

De volgende klasses:
65cc, 85cc en Jeugd MX2 en 50 cc mini's

Wil jij hier ook aan meedoen? Meld je dan tijdig aan bij Resa-Racing  info@resa-racing.nl en geef de volgende gegevens door:
Naam
Klasse
Naam begeleider
Adres
Telefoonnummer


Zondag 9 oktober wordt weer de jaarlijkse Twente cup crosswedstrijd georganiseerd door M.C. De Toerenteller.

Inschrijven kan van 8:30 uur op het terrein aan de Snoeymansweg te Reutum (vanaf de rotonde in Reutum met pijlen aangegeven). Alle klassen met uitzondering van de zijspannen komen aan de start voor 2 manches.
De snelsten van Overijssel worden ondergebracht in een Superklasse. 

De training start vanaf 9:30uur.
De wedstrijden starten rond 11:30 uur  

Voor meer info kijk op www.toerenteller.nl of http://www.toerenteller.nl/cross.html


Na afloop is de prijsuitreiking van de twentecup 2016 bij Cafe Restaurant Morskieft  Ootmarsumseweg 303  te Reutum.


 Keep Them Rolling (KTR) Twente-Achterhoek weekend "Rolling Steel" 10 en 11 september 2016 incl. ruilbeurs en vele aktiviteiten.    Foto's van Rolling Steel 2016 op zaterdag kun je vinden in ons fotoalbum.Zaterdag 20 augustus reden we een Clubcross/Twentecup wedstrijd.

Er zijn weer foto's geplaatst van deze wedstrijden in het HAMC fotoalbum   Foto's Petra   Uitslagen   Standen
Op zaterdag 17 september kan er getraind worden op circuit 't Kötterbos.

Wegens de soms lange files op terrein en toegangswegen zijn de regels voor training wat veranderd. Jullie kunnen nu gelijk doorrijden naar het rennerskwartier en de rijders (ook de bakkenisten bij de zijspannen) moeten zich met een geldige licentie melden in de kantine. Dus geen ouders of helpers! Na controle krijgen jullie dan een polsbandje dat toegang geeft tot de baan.
We rekenen op jullie medewerking, het is in jullie eigen belang en je kunt snel gaan trainen. Mocht het af en toe wat langer duren, reageer dat niet af op de kassamensen, ze zitten er voor julie plezier.Op zaterdag 30 juli hadden we de laatste training voor de zomerstop.

Meer foto's van Petra  

De eerste zaterdag dat jullie weer kunnen trainen is op 27 augustus.


2 uurs Quad- en 3 uurs Motocross op zaterdag 16 juli 2016 in St. Isidorushoeve.

 

Na het succes van vorig jaar, organiseerde de H.A.M.C. een 2 uurs Quadcross en 3 uurs Motocross die werd verreden op 16 Juli in ’t Kötterbos in de St.Isidorushoeve.

Foto's 3-uurs cross    Foto's Petra   Uitslagen

Onder voorwaarde dat ze origineel blijven zijn de foto's uit het fotoalbum van de HAMC vrij van rechten. Foto's van bezoekende fotografen vallen onder het auteursrecht en kunnen per mail aangevraagd worden bij de betreffende fotograaf.


UMX wedstrijden in St. Isidorushoeve op 9 juliPrachtig weer en mooie wedstrijden tijdens de UMX in het Kötterbos  Foto's UMX   Foto's Petra   Uitslagen

Tussenstanden UMX 2016


Zaterdag 25 juni reden we de Clubcross/Twentecup wedstrijden.  Foto's     Foto's Petra

Ondanks de regen werd er fanatiek om de punten gereden en was het toch een geslaagde dag voor menig rijder. Door technische problemen moeten jullie een weekje wachten op de nieuwe tussenstanden, onze excuses hiervoor.  Uitslagen manches...

Zaterdag 28 mei reden we in St. Isidorushoeve de 2e Clubcross onder dezelfde omstandigheden als met de EK Jeugd, dus met het starthek op de weide!

Foto's Petra  Hier meer...

UPDATE: foto's huldiging...

  RespeXt is een oproep voor wat meer respect in de MX, ’n beetje normaal blijven doen tegen mekaar, op en naast de crossbaan."
  50 jaar HAMC  

Vrijdagavond 29 april was er een informele receptie in de feesttent op het terrein voor iedereen die zich verbonden voelde op welke manier dan ook met de HAMC. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben wij samen het 50 jarig bestaan gevierd. Foto's...

Zondag 1 mei waren er wedstrijden om het Europees Kampioenschap jeugd en EK quad wedstrijdenUitslagen   Foto's EK weekend van Eddy Koedijk (Zaterdag)

Foto's65cc | 85cc | MX1 | MX2 | Quads | Diversen

     
    NIEUW Fotomap diversen toegevoegd, andere mappen kregen ook nog nieuwe foto's.

    
   Plaatselijke rijder Nick Lindeman reed naar een mooie 13e plek in dit sterke veld buitenlandse EK rijders. Vrijdagavond werden leden van het begin van de H.A.M.C. gehuldigd.

Het was een geslaagd EK Jeugd weekend, met dank aan alle vrijwilligers.
Het vlaggersschema voor 2016 staat online


Meerijden EK wedstrijden St Isidorushoeve.

Quadrijders welke nog willen meerijden op 30 april en 1 mei kunnen dit doen door een zogenaamde “one day license “aan te vragen bij de KNMV kosten €93,- Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Als HAMC mogen we twee wildcards weggeven voor de cup MX1 op zaterdag en twee wildcards weggeven voor de cup MX2 op zondag.
Ben je lid van de HAMC en denk je in aanmerking te komen stuur een mail naar voorzitter@hamc.nl  Samen met onze jeugdtrainers maken we een keuze.Zaterdag 23 april was een drukke training.

foto's Petra, hier meer.


Zaterdag 19 maart was dan eindelijk de eerste training.

foto's Petra, hier meer.

Omdat het weer niet meewerkte de afgelopen weken werden er al drie trainingen afgelast, maar zaterdag konden we het circuit vrijgeven voor trainingen.
Veel teams uit binnen- en buitenland reden hun trainingsronden in het Kötterbos.Goed nieuws: Het EK Jeugd weekend is aangevuld met het EK Quads!!Europees Kampioenschap Jeugd 65/85 in St. Isidorushoeve op 30 april en 1 mei 2016.
Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei worden er selectie wedstrijden 65/85 gereden voor het Europees Kampioenschap Jeugd 2016.
Zodra er meer informatie bekend is zullen we dat hier vermelden.  FIM-europe kalender 2016


KNMV Basis Sportlicentie aanvragen.

Met ingang van 2016 is er een nieuwe motorsportlicentie: de KNMV Basis Sportlicentie! De KNMV Basis Sportlicentie kan nu worden aangevraagd!, kijk hier voor het knmv nieuwsbericht, deze licentie is noodzakelijk als je op welk circuit dan ook wilt trainen in 2016.
De grootste veranderingen t.o.v. de oude Districtslicentie zijn:
- De ‘oude’ Districtslicentie krijgt een nieuwe naam (KNMV Basis Sportlicentie)!
- De prijs is verlaagd (van € 75,- naar € 60,-)!
- Alleen nog maar digitaal aan te vragen via de KNMV site op Mijn KNMV.
- Alleen via Ideal te betalen, houd je Iban nummer bij de hand
- Geef tijdens de aanvraag als club de HAMC op en je steunt ons met €10,-

Uitgebreide informatie vind je in de Aanvraag handleiding

Om een KNMV Basis Sportlicentie aan te vragen, heb je het volgende nodig:
- KNMV Relatienummer (staat onder je geboortedatum op je huidige districtlicentie)
- Licentienummer 2014 of 2015 (staat rechtsonder op je huidige districtlicentie)
- Licentiejaar (als hierboven)
- Digitale pasfoto

Mochten bovenstaande nummers niet bekend / te vinden zijn, dan kun je ze opvragen bij de hamc ledenadministratie
of via het KNMV Serviceteam (026 - 352 85 10)
Vraag de Basis sportlicentie tijdig aan, want dan ontvang je je KNMV Relatienummer wat je nodig hebt
bij je lidmaatschaps aanmelding van de HAMC.


Veiligheidseisen motorcrosscircuits aangescherpt per 1 januari 2016

MON en de KNMV zien zich genoodzaakt de veiligheidseisen voor motorcrosscircuits per 1 januari 2016 aan te scherpen, mede doordat onderwerpen als verzekeringen, veiligheid en vergunningen na het monstertruckdrama in Haaksbergen een prominente plek hebben veroverd binnen de motorsport.

Wat dat voor de H.A.M.C. voor gevolgen zal hebben kunnen we nog niet helemaal inschatten, maar ga er als rijder maar van uit dat het belangrijk wordt om de signalen van de vlaggenist strikt op te volgen. Ook het publiek en de pers zal niet meer zo maar op de baan aanwezig mogen zijn. Veiligheid wordt zeer belangrijk in het nieuwe seizoen! Meer info kun je hier vinden. Als we als club meer info krijgen zullen we het hier melden.Nieuwsberichten archief 2015 2014  2013  2012  2011  2010  2009