We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor 2016, ons jubileum jaar !!! De rijdersbespreking met lidmaatschap aanmelding is op maandag 18 januari. Je kunt al vast je Basis sport licentie online aanvragen en je vervolgens aanmelden voor de UMX en tevens je lidmaatschap online regelen.


UMX wedstrijden 2016
De inschrijving voor de UMX 2016 is van 1 januari tot en met 29 februari 2016 geopend, via de club waar je lid bent.
De kalender is bekend, de klassenindeling wordt voor 1 februari 2016 bekend gemaakt.  UMX kalender en Aanmelden


KNMV Basis Sportlicentie aanvragen.

Met ingang van 2016 is er een nieuwe motorsportlicentie: de KNMV Basis Sportlicentie! De KNMV Basis Sportlicentie kan nu worden aangevraagd!, kijk hier voor het knmv nieuwsbericht, deze licentie is noodzakelijk als je op welk circuit dan ook wilt trainen in 2016.
De grootste veranderingen t.o.v. de oude Districtslicentie zijn:
- De ‘oude’ Districtslicentie krijgt een nieuwe naam (KNMV Basis Sportlicentie)!
- De prijs is verlaagd (van € 75,- naar € 60,-)!
- Alleen nog maar digitaal aan te vragen via de KNMV site op Mijn KNMV.
- Alleen via Ideal te betalen, houd je Iban nummer bij de hand
- Geef tijdens de aanvraag als club de HAMC op en je steunt ons met €10,-

Uitgebreide informatie vind je in de Aanvraag handleiding

Om een KNMV Basis Sportlicentie aan te vragen, heb je het volgende nodig:
- KNMV Relatienummer (staat onder je geboortedatum op je huidige districtlicentie)
- Licentienummer 2014 of 2015 (staat rechtsonder op je huidige districtlicentie)
- Licentiejaar (als hierboven)
- Digitale pasfoto

Mochten bovenstaande nummers niet bekend / te vinden zijn, dan kun je ze opvragen bij de hamc ledenadministratie
of via het KNMV Serviceteam (026 - 352 85 10)
Vraag de Basis sportlicentie tijdig aan, want dan ontvang je je KNMV Relatienummer wat je nodig hebt
bij je lidmaatschaps aanmelding van de HAMC.


KNMV en MON: veilig verder op MX-circuits
Beide motorbonden, KNMV en MON, gaan intensiever samenwerken bij het gebruik van motocrosscircuits in Nederland. Speerpunten in het gemeenschappelijk beleid zijn het opschroeven van de veiligheidsnormen en het handhaven van de geluidsnorm. Spot niet met vergunning!Op zondag 15 november 2015 is er weer een 4x4 treffen op circuit "het Kötterbos" in St. Isidorushoeve. Naar aanleiding van het ongeluk met de monstertruck moest er op organisatorisch niveau veel gebeuren, maar alles is rond en het evenement kan doorgaan! Er is expres gekozen voor inschrijven, omdat het terrein niet zo heel groot is en we zo weinig mogelijk willen file-rijden. Dit houdt ook in dat er een maximaal aantal deelnemers is, t.w. 120 auto’s. Eventuele inschrijvingstop wordt ter plekke beslist, afhankelijk van de omstandigheden. Vooraf inschrijven is niet mogelijk en kan alleen maar ter plekke, dus kom op tijd als je mee wilt rijden! Deelname €30 Inschrijven vanaf 9.00 uur en aanvang ongeveer 10.00 uur. Parkeren en entree toeschouwers GRATIS!

Foto's (Petra) | 4WD magazine | Uitgebreid verslag op terrein.nu | Video (RTV Sternet) NIEUWNa en jaartje afwezigheid was op het crosscircuit 't Kötterbos het Twente-Achterhoek weekend "Rolling Steel"2015.De traditie getrouw stond de inschrijving open voor alle typen voertuigen en koesterden wij de stille hoop dat de traditie volgend ook dit jaar weer een mooi en omvangrijk deelnemersveld kon worden genoteerd. U heeft ons niet teleurgesteld, meer dan 250 voertuigen zullen hun opwachting maken! Een mooi programma dit weekend, ook voor toeschouwers en de toegang is gratis! De crossbaan is zaterdag voor de voertuigen geopend van 14.00-17.00 uur. Zondagmorgen vertrekken voertuigen om 10.00 uur voor een route van de voertuigen. Zondagmiddag is de crossbaan weer geopend vanaf 12.00 uur. Het complete programma staat in het Programmaboekje hieronder. De H.A.M.C. wenst iedereen een mooi "Rolling weekend"!
 Foto's zaterdag | Foto's Eveline LenderinkVeiligheidseisen motorcrosscircuits aangescherpt per 1 januari 2016

MON en de KNMV zien zich genoodzaakt de veiligheidseisen voor motorcrosscircuits per 1 januari 2016 aan te scherpen, mede doordat onderwerpen als verzekeringen, veiligheid en vergunningen na het monstertruckdrama in Haaksbergen een prominente plek hebben veroverd binnen de motorsport.

Wat dat voor de H.A.M.C. voor gevolgen zal hebben kunnen we nog niet helemaal inschatten, maar ga er als rijder maar van uit dat het belangrijk wordt om de signalen van de vlaggenist strikt op te volgen. Ook het publiek en de pers zal niet meer zo maar op de baan aanwezig mogen zijn. Veiligheid wordt zeer belangrijk in het nieuwe seizoen! Meer info kun je hier vinden. Als we als club meer info krijgen zullen we het hier melden.


Zaterdag 22 Augustus 4e clubcross en tevens 5e Twentecupwedstrijd.

Op deze dag werden ook de clubkampioenen gehuldigd!Foto's...  625 foto's zonder copyright,dus ENJOY!  Uitslagen...  Kampioenschap...


Speciale training voor beginnende MX2 rijders tot 16 jaar en ongeoefende solorijders vanaf 125 cc

De speciale training werd gehouden op zaterdag 29 augustus van 14.00 tot 17.00 uur.
Foto's..


2 uurs Quad- en 3 uurs Motocross op zaterdag 18 juli 2015 in St. Isidorushoeve.

Na het succes van vorig jaar, organiseerde de H.A.M.C. een 2 uurs Quadcross en 3 uurs Motocross die werd verreden op 18 Juli in ’t Kötterbos in de St.Isidorushoeve. Uitslagen...  Foto's...6 uurs brommercross op zaterdag 27 juni 2015 in St. Isidorushoeve.Ook dit jaar werd er in ‘t Kötterbos een 6 uurs brommercross verreden. Iedereen, jong en oud, die een brommer heeft kon hier aan meedoen.

Foto's...  
zonder copyright,dus ENJOY!  Uitslagen...


NK Jeugd 07-06-2015
 
     

De H.A.M.C. St. Isidorushoeve organiseerde op 7 juni 2015 een NK Jeugd wedstrijd. Er werd gereden in de klassen 65cc Gr./Kl. Wielen, 85cc Gr./Kl. Wielen en MX2 Jeugd (Allen 2-T).  

Uitslagen NK Jeugd 07-06-2015

Foto's NK Jeugd 07-06-2015

Op zaterdag 6 juni 2015 organiseerde de HAMC een Uitwisselingsmotocross op het Kötterbos circuit aan de Binnenveldweg in St Isidorushoeve. Uitslagen Uitwisselingswedstrijd...  Foto's Uitwisselingswedstrijd...  
 


Zaterdag 23 Mei 3e clubcross en tevens 4e Twentecupwedstrijd.   Aktiefoto's...  Foto's prijsuitreiking...   Uitslagen...

Leden à € 90,- (€ 70,- jeugd) betalen geen inschrijfgeld. Info
Leden à € 20,- en niet leden betalen € 15,- inschrijfgeld.
De inschrijving van de solo's begint om 8.30 uur tot 9.30 uur, aansluitend vindt de training plaats. De zijspannen rijden alleen in St. Isidorushoeve als clubwedstrijd. Ook de quads zijn welkom. Inschrijven van 11.15 tot 11.45 uur geldt alleen voor Quads en Zijspannen.
De dagindeling is zodanig dat we starten van klein naar groot.

Om de inschrijving op de wedstrijddag vlot te laten verlopen is het noodzakelijk dat je een districtslicentie of lidmaatschapskaart van de HAMC bij je hebt met je eigen unieke BARCODE er op. Deze wordt gescand waarna alleen nog je klasse en rijnummer gecontroleerd hoeft te worden. Zorg tenslotte voor gepast geld!

Bij Twentecupwedstrijden is het niet meer mogelijk om met een daglicentie deel te nemen. Ook worden er op de wedstrijddag zelf geen districtslicenties meer uitgeschreven. Deze moeten minstens 1 week voor de wedstrijddag aangemeld zijn bij de KNMV.


Woensdag 6 mei a.s. Jeugdtraining van 13.00 t/m 17.00 uur (geen quad's)

Als je lid bent van de H.A.M.C. en in het bezit van een geldige disctricts of start licentie dan kun je deelnemen aan jeugdbegeleidings- & trainingsdagen.
De minimum leeftijd is 5 jaar. De kosten bedragen €10,- per training.
De jeugdtrainingen worden gegeven door Herald Kerkemeijer, Kees Oudshoorn en Martin Satink. Alle trainingen worden gehouden op Circuit ’t Kötterbos, Binnenveldweg 45 te St. Isidorushoeve.Koningsdag op 27 april bij de HAMC.

         

Op 27 april organiseerde de HAMC de jaarlijkse opstapdag en jeugdtraining voor de jeugd t/m 85cc.

Je kon een keer trainen, onder begeleiding en op een echt circuit. Voor jeugd die niet in bezit is van een motor stond een leen motor klaar. Op deze motor mocht je een rondje te rijden. Ook Jan ten Thije (oud Nederlands kampioen zijspan) was weer aanwezig en er werd weer menig rondje gereden. Verder waren er tal van andere activiteiten zoals: een springkussen, pony rijden, schminken, nagelstyling. Ook was de scouting Han Jordaan aanwezig met demonstraties en activiteiten waaraan je mee kon doen. 

Het was weer een zeer geslaagde dag, tot volgend jaar!  Foto's...Zaterdag 11 april 2e clubcross en tevens 2e Twentecupwedstrijd. Foto's...  Foto's prijsuitreiking...  Uitslagen...

Leden à € 90,- (€ 70,- jeugd) betalen geen inschrijfgeld. Info
Leden à € 20,- en niet leden betalen € 15,- inschrijfgeld.
De inschrijving van de solo's begint om 8.30 uur tot 9.30 uur, aansluitend vindt de training plaats. De zijspannen rijden alleen in St. Isidorushoeve als clubwedstrijd. Ook de quads zijn welkom. Inschrijven van 11.15 tot 11.45 uur geldt alleen voor Quads en Zijspannen.
De dagindeling is zodanig dat we starten van klein naar groot.

Om de inschrijving op de wedstrijddag vlot te laten verlopen is het noodzakelijk dat je een districtslicentie of lidmaatschapskaart van de HAMC bij je hebt met je eigen unieke BARCODE er op. Deze wordt gescand waarna alleen nog je klasse en rijnummer gecontroleerd hoeft te worden. Zorg tenslotte voor gepast geld!

Bij Twentecupwedstrijden is het niet meer mogelijk om met een daglicentie deel te nemen. Ook worden er op de wedstrijddag zelf geen districtslicenties meer uitgeschreven. Deze moeten minstens 1 week voor de wedstrijddag aangemeld zijn bij de KNMV.Jeugdtraining van 4 april 2015

Klik op de foto voor een groter formaat groepsfoto.

Fotoalbum Jeugdtraining

Om alvast in je agenda te zetten! 

Zaterdag 11 april 2e clubcross en tevens 2e Twentecupwedstrijd: Leden à € 90,- (€ 70,- jeugd) betalen geen inschrijfgeld. Info
Leden à € 20,- en niet leden betalen € 15,- inschrijfgeld.
De inschrijving van de solo's begint om 8.30 uur tot 9.30 uur, aansluitend vindt de training plaats. De zijspannen rijden alleen in St. Isidorushoeve als clubwedstrijd. Ook de quads zijn welkom. Inschrijven van 11.15 tot 11.45 uur geldt alleen voor Quads en Zijspannen.
De dagindeling is zodanig dat we starten van klein naar groot.


Maandag 27 april Koningsdag:
Jeugdopstapdag van 10.00 t/m 17.00 uur (inschrijving € 10,-)
Ook dit jaar gaan we met Koningsdag er weer een leuk evenement voor het gehele gezin van maken. Wellicht dat jullie vrienden en/of klasgenootjes hebben, die ook wel eens een rondje willen rijden. Neem ze dan vooral mee naar de opstapdag.


1e Clubcross en tevens 1e Twentecupwedstrijd in St. Isidorushoeve op Zaterdag 14 maart.Het was een koude en sombere dag deze 14e maart en toch was de eerste clubcross een groot succes, er waren veel inschrijvingen en op een prima circuit konden de deelnemers hun kampioensronden goed rijden.
De tweede clubcross gaan we op 11 april rijden en jullie zijn dan weer van harte welkom in het 't Kötterbos.
De foto's zijn niet van topkwaliteit door het donkere weer, maar hier zijn toch nog een 400 foto's te bekijken/downloaden. Uitslagen vind je hier.
 


De eerste training in 2015.De eerste training op circuit 't Kötterbos was zwaar maar veel rijders waren naar St. Isidorushoeve gekomen voor hun eerste rondjes in het nieuwe seizoen.
Er zijn wat foto's gemaakt door Petra en die kun je hier vinden.De UMX deelnemerslijst voor 2015 is bekend, de aanmelding is gesloten!

De klassenindeling per wedstrijd wordt in de eerste week van Maart bekend gemaakt.
UMX deelnemerslijst...Jeugdtraining op 21 februari 2015.

Helaas is deze Jeugdtraining afgelast, De training word op nu 4 April a.s. gehouden.


De H.A.M.C. cross agenda voor 2015 is bekend en hier te vinden.

De jeugdagenda met de Jeugdbegeleidings- en trainingsdagen voor 2015 zijn hier te vinden. Als de weersomstandigheden meewerken kunnen jullie vanaf 28 februari weer komen trainen op de zaterdagen. Alle info voor de trainingen kun je hier vinden. Op het vlaggersschema 2015 staat wanneer je moet vlaggen.
Lees alle info even goed door of er wat voor je veranderd is. Voor vragen kun je bij de betreffende e-mail adressen terecht.
Indien je op de eerste trainingen een licentie wilt kopen breng dan s.v.p. gepast geld, een ingevuld formulier en een pasfoto mee. Dit is om lange wachttijden bij de kassa te voorkomen.


Schrijf maar vast in je agenda; NK Jeugd op 7 juni 2015 in St. Isidorushoeve!


Belangrijk UMX-nieuws, wedstrijd bij de H.A.M.C. is op 6 juni 2015. Klassenindeling nog niet bekend. Hier meer...

De MSV NOV uit Heerde en de HALMAC uit Halle gaan in 2015 een UMX wedstrijd organiseren. MC Ons Genoegen Markelo, ziet helaas af van verdere deelname aan de UMX-competitie.
Inschrijven voor de UMX wedstrijden is mogelijk tussen 1 januari en 28 februari 2015 bij de club waarvan je lid bent. Info voor aanmelden...


   
De vrijwilligers zijn druk bezig met het veranderen van de baan in het Kötterbos, er is 600 kuub zand aangevoerd voor de nieuwe schans!
Bij de kantine is een prachtig balkon/afdak gebouwd. Iedereen bedankt voor de inspanningen, rijders en publiek zijn van harte welkom in 2015!
Foto's van de werkzaamheden...
Publicatie betreffende vlagsignalen.


Wij als HAMC krijgen geregeld opmerkingen van onze medewerkers dat rijders de regels niet volgen die horen bij het gebruik van de gele vlag. Er wordt te hard gereden, ingehaald, gesprongen en kort langs de medewerkers gereden die assistentie verlenen bij een ongeval. De KNMV regels zijn duidelijk:

Bij gebruik van de gele vlag: GEVAAR, er moet langzaam gereden worden en springen en inhalen is verboden. Dit geldt ook bij volgende passages.  Motocross vlagsignalen...

Om de veiligheid van onze medewerkers en EHBO-ers te kunnen blijven waarborgen gaan wij hier streng letten op het naleven van deze regels. Hou je je niet aan de regels dan wordt je nummer genoteerd en zal de wedstrijdleiding de desbetreffende rijder diskwalificeren. Dit betekend dus geen punten voor je manche en hier is geen discussie over mogelijk!

Let goed op en hou het voor iedereen veilig.

Bestuur en medewerkers motorclub HAMC.


De H.A.M.C. is druk met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

De site is weer bijgewerkt en de oude berichten kun je nog eens terug lezen door op de linken onderaan deze pagina te klikken.
We wensen rijders succes met opbouwen van de motor en het werven van sponsoren en andere voorbereidingen.

Nieuwsberichten archief 2014  2013  2012  2011  2010  2009