Zaterdag 19 januari is er geen opruimdag.
Komende zaterdag is er op het circuit geen opruimdag wegens het slechte weer.


De H.A.M.C. wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar.

Dinsdag 8 januari is om 20.00 uur de rijderbespreking in het clubgebouw
Vanaf 19.00 uur kan men zich aanmelden en een DL aanschaffen.Updates: Lidmaatschap & Contributie 2013 | Trainen | Aanmelden voor de UMX wedstrijden (tot 1 februari geen administratiekosten)UMX
De uitwisselingswedstrijden voor 2013 zijn bekend, St. Isidorushoeve staat op de kalender voor 6 juli 2013. UMX kalender


De KNMV motocrosskalender 2013 is nu ook compleet door toevoeging van NK Nationalen en NK jeugd.  KNMV kalender
Zondag 11 November was er weer het jaarlijkse 4x4 treffen op ons cicuit en het was opnieuw een groot succes. Prachtige weersomstandigheden en veel deelname.
Er zijn foto's gemaakt door Han Hilderink en die kun je hier bekijken.

Klassenindeling KNMV motocross 2013  De KNMV heeft voor het seizoen 2013 een aantal wijzigingen doorgevoerd in de klassenindeling van de motocross. Het is belangrijk dat eenieder die voor 2013 een KNMV-licentie wil aanvragen dit artikel
goed doorleest zodat duidelijk is welke licentie er aangevraagd moet worden.  Alle info bij KNMV


Kaarten in de winter!!Doe mee aan onze kaartavonden, die ook dit jaar weer gehouden worden in de kantine in het Kötterbos te St. Isidorushoeve.
De koffie staat klaar en gezelligheid kent geen tijd. De avonden beginnen om 20.00 uur en je kunt kruisjassen en hartenjagen. Men maakt elke avond kans op een van de dagprijzen.

De donderdagen waarop deze kaartavonden worden gehouden zijn:
  18 oktober 2012
  15 november 2012
  13 december 2012
  10 januari 2013
   7 februari 2013
   7 maart 2013


6 uurs 50cc brommercross op zaterdag 22 september 2012 in St. Isidorushoeve.

 

Ook dit jaar werd er in ‘t Kötterbos een 6 uren brommercross verreden. Iedereen, jong en oud, die een brommer had kon hier aan meedoen.
240 foto's van de brommercross 2012 kun je bekijken in het fotoalbum van de H.A.M.C.  
Uitslagen


25 jarig jubileum van Rollin Steel bij de H.A.M.C.


Vanaf vrijdag 7 september t/m zondag 9 september werd dit jaar het Rolling Steel Weekend gehouden van de vereniging Keep Them Rolling.
Op ons crossterrein aan de Binnenveldweg was er weer een breed scala aan geallieerd materiaal uit de tijdsperiode 1939-1945 te bewonderen.
Naast tanks, jeeps, trucks en motoren kon men ook Living History en diverse diorama's bekijken die een sfeer opriepen uit de periode van de Tweede Wereld Oorlog.

Voor meer info kijk ook even op de website http://www.twente-achterhoekweekend.nl/index.html
Foto: Petra


De clubkampioenen 2012 zijn bekend.

Zaterdag 25 augustus werd de laatste clubcross verreden en na afloop werden de kampioenen in het zonnetje gezet.Foto's en uitslagen

UPDATE: Foto's van Petra


Bericht voor de jonge mannen van de 85cc.

De FIM en UEM verlagen de maximum leeftijd in de motocross voor de klasse 85cc grote wielen per 1 januari 2013 van 15 naar 14 jaar.
De KNMV heeft besloten om deze wijziging alleen bij het ONK 85cc door te voeren in verband met buitenlandse deelname een aansluiting bij internationale competities.

Bij het Nederlandse Kampioenschap Jeugd en op district- en clubniveau blijft de huidige maximum leeftijd van 15 jaar gehandhaafd.  Volledig overzicht...


De KNMV heeft besloten om per 2013 een aantal wijzigingen in de klassenindeling voor NK en ONK Motocross door te voeren.

Om de belangstelling voor deelname aan landelijke competities te vergroten en de doorstroming vanuit club/districtniveau te verbeteren wordt de structuur van de NK en ONK competities aangepast. Vanaf 2013 zullen de MX1 en MX3 klassen niet meer bestaan, deze worden samengevoegd in de MX Open klasse. Daarin kan worden deelgenomen met 2-takt motoren boven 125cc en 4-takt motoren boven 250cc. Er geldt geen limiet op de maximum cilinderinhoud. Alle info op de KNMV site...


Zaterdag 14 juli 2012 Clubcross St. Isidorushoeve en zondag 15 juli de veteranen.

Op zaterdag 14 juli a.s. organiseert de HAMC de 4e Club-cross en tevens de 6e Twentecup wedstrijd. Deelname aan de Twentecup wedstrijden staat open voor alle rijders met een geldige KNMV-licentie. Daglicentie is niet mogelijk!
Clubcross is afgelast door de vele regen en wordt ingehaald op 25 augustus 2012

Op zondag 15 juli reden de veteranen hun wedstrijden. Foto's zijspannen...  Uitslagen...
Uitwisselingswedstrijd 23-06-2012
  

Uitslagen...  Foto's...  Foto's HAMC...
Uitslagen...


DE H.A.M.C. opnieuw getrofffen door een wolkbreuk.

Voor de tweede keer dit seizoen zijn we tijdens een training verrast door een wolkbreuk. De zaterdag begon goed en het was redelijk weer en er waren al verscheidene rijders de kassa voorbij voor een trainingsritje in het Kötterbos.
Maar er kon helaas niet gereden worden, door een enorme hoosbui stond het circuit in de korte tijd blank. Met de wedstrijden van volgend weekend in het vooruitzicht moesten we besluiten de training niet door te laten gaan.
We danken alle rijders voor het begrip en volgende keer beter!


Wie durft?

Op onze NK jeugd op zondag 24 juni 2012 mogen enkele rijders met een districtslicentie eenmalig meerijden. Zo kunnen ze proeven aan het niveau van de NK jeugd. We zoeken wel rijders die dit niveau aankunnen. Op de wedstrijd wordt volgens de KNMV regels gereden.

De voorwaarden zijn:

- Lid van de H.A.M.C.
- In het bezit van een geldige districtslicentie
- Klassen 65 kl w, 65 gr w, 85 kl w, 85 gr w, 125cc jeugd
- Meerijden in de top bij clubwedstrijden
- Max. 2 rijders per klasse
- Max. totaal 5 rijders

De jeugdcommissie gaat in samenwerking met de KNMV beoordelen wie er mee mag rijden en de rijders krijgen via de KNMV een nummer toegewezen.

Aanmelden alleen mogelijk per e-mail op: jeugd@hamc.nl

Dit kan tot uiterlijk maandag 11 juni a.s.

Jeugdcommissie H.A.M.C.
Enterrun ook even op het circuit van de H.A.M.C.De Enterse Motor Club organiseert jaarlijks een Enterrun, dit jaar voor de 28e keer. Het evenement bezorgt verstandelijk- en/of lichaamlijke gehandicapten een fantastische dag.
Er komen zo'n 40 zijspanrijders vanuit het hele land naar Enter om met plezier een dag rond te rijden met minder valide personen.
Dit keer werd ook het circuit van de H.A.M.C. gebruikt voor een opstapdag in de auto of op de motor. Ook begeleiders maakten een ritje mee over het circuit.
Mede dankzij het prachtige weer was het een geslaagde dag met dank aan alle vrijwilligers!  Foto's3e Club cross en tevens 4e Twentecup wedstrijd op 5 mei.Op zaterdag 5 mei waren er clubwedstrijden op circuit 't Kötterbos in St. Isidorushoeve. Er werd gestreden om de punten voor de 3e Clubcross/4e Twentecup.  Uitslagen   Foto's


 Foto's Koninginnedag 2012

Koninginnedag met opstapdag/jeugdtraining op maandag 30 april.   

Zonder jeugd geen toekomst. Dit bekende gezegde geldt zeer zeker voor de H.A.M.C. Om de jeugdmotocross te promoten staat koninginnedag in het teken van de jeugd. Een dag waarop kan worden proefgereden op een miniautomaat, maar waar je ook op een pony kunt rijden, spijkerbroek hangen, waar een springkussen is, je geschminkt kunt worden of een rondje kunt maken bij Jan ten Thije op zijn originele BMW kampioens-zijspancombinatie. Naast dit alles is er ook een jeugdtraining voor de rijders met een eigen crossmotor.

Dus kom op 30 april naar het Kötterbos, bij de H.A.M.C. is altijd wat te beleven!


Er is een mogelijkheid om op 5 mei a.s. tijdens de 3e Club cross, tevens 4e Twentecup wedstrijd het weiland bij het circuit aan te trekken. We hebben dan wel ± 7 extra vlaggers nodig.
Dus rijders het is aan jullie om vlaggers te regelen. Informatie helpers@hamc.nl


Huldiging Rikie Eijsink door de H.A.M.C.

 Tijdens de ONK wedstrijden op 22 april werd Rikie Eijsink in het zonnetje gezet namens de H.A.M.C. omdat ze na vele jaren stopt met vrijwilligerswerk bij de club.


Twentecup data Bornebroek en Beckum gewijzigd
Het vlaggersschema 2012 is gereed.


Zaterdag 7 april de tweede Clubcross St. Isidorushoeve, tevens 2e Twentecupwedstrijd      Foto's...   Uitslagen...

Alle informatie kun je hier vinden. De H.A.M.C heeft nu ook een webcam op het terrein staan, de thuisblijvers kunnen nu een stukje van het circuit meekijken! 


Zaterdag 17 maart de eerste Clubcross St. Isidorushoeve, tevens 1e Twentecupwedstrijd   UPDATE  Uitgebreide filmpjes...De eerste Clubcross en Twentecupwedstrijd werd zaterdag 17 maart verreden in St. Isidorushoeve. Enorm veel rijders streden om de punten en we hebben 457 foto's online gezet.

Foto's...  Uitslagen...


Veel werk verzet door de vrijwilligers van de H.A.M.C.  

 

De vrijwilligers van de H.A.M.C. hebben weer veel werk verzet de afgelopen tijd en het circuit is weer klaar voor het nieuwe seizoen.
Voor de kantine ligt nieuw straatwerk en als je goed naar de eerste foto kijkt zie je zelfs de letters HAMC in het straatwerk liggen! De baan is nog beter toegankelijk en veiliger voor het publiek geworden door diverse tunnels.
Woensdag 29 februari starten we met de Jeugdtrainingsmiddag op uitnodiging en op zaterdag 17 maart is de 1e Clubcross, tevens de 1e Twentecupwedstrijd. Wanneer de trainingen beginnen kun je lezen in het rode vakje onder aan het menu links op de site.


Wie komt ons team versterken?Wij zijn op zoek naar mensen die af en toe een kantinedienst bij de HAMC willen draaien op zaterdagmiddag of tijdens een clubcross.
Het huidige team vindt het erg leuk en gezellig om in de kantine te helpen, maar als je te vaak dienst hebt dan gaat de lol er een beetje af.

We hebben zoveel leden en bijbehorende aanhang zoals: vaders, moeders, vrienden, zussen, broers en bekenden dat hieronder vast wel een aantal zijn die ons (de HAMC) willen helpen.
Als we meer medewerkers hebben dan ben je maar een paar keer in het cross-seizoen aan de beurt voor een kantinedienst. Voor medewerkers is er lijst waarop je kunt zien wanneer je kantinedienst hebt. Onderling ruilen kan ook nog.

Ook bij andere activiteiten bij de club kun je helpen, vele handen maken licht werk!!

Dus meld je aan in de kantine of via e-mail naar heraldensheila.1@kpnmail.nl


Rijdersbespreking

Dinsdag 10 januari is de jaarlijkse rijdersbesprekig. Vanaf 19.00 uur kun je je lidmaatschap betalen en een Districtslicentie aanschaffen. Vul hiervoor alvast de aanvraag in , print deze uit en neem hem dinsdag mee, samen met een pasfoto. Om 20.00 uur begint de rijders bespreking. Op 1 februari sluit de voorinschrijving van de Uitwisselings motorcross.


   KNMV ONK kalender 2012 bekendgemaakt.

Op 1 december heeft de KNMV de kalender voor 2012 bekend gemaakt. De H.A.M.C. gaat het ONK zijspannen organiseren op zondag 22 april 2012.

De complete ONK kalender 2012 is hier te vinden.  UPDATEKaarten in de winter !!!

Doen mee aan onze kaartavonden die ook dit jaar weer gehouden worden de kantine in het Kôtterbos te St.Isidorushoeve
De koffie staat er klaar en gezelligheid geen tijd kent.
De avonden beginnen om 20.00 uur. Je kunt er kruisjassen en hartenjagen.
Men maakt elke avond kans op een van de dagprijzen.
De donderdagen waarop deze kaartavonden worden gehouden zijn :

20 oktober 2011
17 november 2011
15 december 2011
12 januari 2012
9   februari 2012
15 maart 2012 UPDATE: wordt opgeschoven naar 22 maart !
 

Nieuwsberichten archief 2011  2010  2009