Wie meld zich aan voor het terrein onderhoud op 28 januari ?

De motorclub HAMC gaat op zaterdag 28 januari een helpersdag organiseren.(opruimen,zagen,afrastering repareren). Iedereen die wat wil en kan doen, willen wij door middel van deze oproep vragen om te komen helpen. We beginnen om 9 uur met de koffie en rond 13.00 uur zullen wij zorgen voor een warme maaltijd. Geef je op voor zaterdag 28 januari door te mailen naar info@hamc.nl  We hopen op een goede opkomst, zodat we op 18 februari kunnen starten met de training. Bij erg slecht weer gaat het niet door, voor een beetje vorst zijn wij niet bang. We publiceren dit dan op de site.
Terreincommissie  HAMCRijdersbespreking

Dinsdag 10 januari is de jaarlijkse rijdersbesprekig. Vanaf 19.00 uur kun je je lidmaatschap betalen en een Districtslicentie aanschaffen. Vul hiervoor alvast de aanvraag in , print deze uit en neem hem dinsdag mee, samen met een pasfoto. Om 20.00 uur begint de rijders bespreking. Op 1 februari sluit de voorinschrijving van de Uitwisselings motorcross.


   KNMV ONK kalender 2012 bekendgemaakt.

Op 1 december heeft de KNMV de kalender voor 2012 bekend gemaakt. De H.A.M.C. gaat het ONK zijspannen organiseren op zondag 22 april 2012.

De complete ONK kalender 2012 is hier te vinden.  UPDATEKaarten in de winter !!!

Doen mee aan onze kaartavonden die ook dit jaar weer gehouden worden de kantine in het Kôtterbos te St.Isidorushoeve
De koffie staat er klaar en gezelligheid geen tijd kent.
De avonden beginnen om 20.00 uur. Je kunt er kruisjassen en hartenjagen.
Men maakt elke avond kans op een van de dagprijzen.
De donderdagen waarop deze kaartavonden worden gehouden zijn :

20 oktober 2011
17 november 2011
15 december 2011
12 januari 2012
9   februari 2012
15 maart 2012 UPDATE
 


We zoeken gastgezinnen voor motocrossers uit Argentinië.

Haal de wereld in huis! Word gastgezin!
Een gastkind (15-18 jaar) ontvangen uit China? Lief en leed delen met een student uit Zuid-Afrika? Ervaringen uitwisselen met een puber uit Argentinië? Alles is mogelijk! 
In december 2011 komen er 13 jongeren naar Nederland om voor 5 maanden of een schooljaar (11 maanden) kennis te maken met de Nederlandse taal en cultuur. 
Een onmisbaar onderdeel van zo’n uitwisseling is het gastgezin. U kunt zo’n avontuurlijke jongere en uw eigen gezin een onvergetelijke ervaring geven door uw huis en uw hart open te stellen. Word gastouder van YFU! 
Uw gastzoon of -dochter verblijft in uw huis, als lid van uw gezin, en probeert uw dagelijkse levensritme, huisregels en gewoonten zo snel mogelijk op te pakken. 
Tegelijkertijd krijgt u de kans om te leren van de cultuur van uw gastkind en voor u het weet is dit de start van een levenslange vriendschap. 
Iedereen kan gastouder worden: of u op het platteland woont of in de stad, samenwoont of een alleenstaande ouder bent. Elke gezin met minimaal 2 gezinsleden kan een uitwisselingsstudent verwelkomen. 
Het belangrijkste is dat er aandacht is voor het nieuwe gezinslid. 

Lucas     Damien

Even voorstellen…
Lucas is 16 jaar oud en komt uit Argentinië. Sinds een jaar doet Lucas aan motorcross. Hij is ook gek op voetbal en volleybal. Lucas is een sociale jongen die graag nieuwe dingen leert.
Damian is 17 jaar oud en komt uit Argentinië. Hij is een hele sportieve jongen. Damian beoefent al 9 jaar lang drie keer per week taekwondo en sinds 2 jaar doet hij aan motorcross. 
Beide jongens verblijven 5 maanden in Nederland.

Als u meer wilt weten over het gastouderschap, dan kunt u contact met ons opnemen of een kijkje nemen op onze website: www.yfu.nl > gastgezin.
Telefoon:   0297-264 850
E-mail:      info@yfu.nl 


Eerst het slechte nieuws, de jeugdtrainingsmiddag op 19 oktober a.s. gaat niet door.
Door de vele regen van de afgelopen dagen is het circuit ongeschikt om op te rijden en moeten we trainingsmiddag laten vervallen.
Dan het goede nieuws, er is een vervangende datum.
Het bestuur vindt het zo jammer dat er weer een jeugdtraining moet uitvallen en heeft naar een oplossing gezocht en gevonden!
I.p.v. de extra trainingsdag op zaterdag 5 november a.s. gaan we dan de trainingsmiddag voor de jeugd organiseren om jullie aan het einde van het seizoen toch nog een keer de kans te geven om een training te volgen.
Dus alle H.A.M.C. jeugdleden zijn van harte welkom en we hopen op droog weer!!  Alle info


De eindstand van de Twentecup 2011 is gepubliseerd.

Twente-cup wedstrijd van 16 oktober in Saasveld is afgelast


Helaas heeft de Soaseler Motorclub de Twente Cup wedstrijd van komende zondag af moeten lasten. De vele regen van de laatste dagen heeft het terrein en de parkeerwei geen goed gedaan.  Het zou de laatste wedstrijd van de Twente-cup 2011 zijn geweest. Dit weekend wordt van de huidige tussenstand de eindstand gepubliseerd. De prijsuitreiking van de Twente-Cup 2011 is op zaterdag 29 oktober in Het Café, Entersestraat 2 in Bornerbroek Aanvang: 20.00 uur.


De Jan ten Thije StoryDe meeste HAMC leden weten de historie wel van Jan ten Thije, meervoudig Nederlands kampioen, zijn FIM-cup overwinningen en drievoudig Grand Prix overwinnaar.
In Duitsland heeft Axel Koenigsbeck een website over alle vormen van zijspanrijden en hij besteed ook met enige regelmaat aandacht aan de zijspancross. Dit keer een mooi stuk over Jan ten Thije, de Holländischer Pionier.
In dit stuk passeren alle wetenswaardigheden over Jan ten Thije de revue en er staan wat leuke foto's van Jan en Theo ten Thije bij.   Website Axel Koenigsbeck  |   De Nederlandse versie

Foto's en informatie komen van Jan de With.25 jaar Twentecup


Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de eerste wedstrijden om de Twentecup zijn verreden.
We vinden dit een feestje waard. Daarom wordt er op zaterdag 29 oktober 2011 een feest/reünie georganiseerd voor een ieder die ook maar iets met de Twentecup van doen heeft gehad. Rijders, supporters, medewerkers, sponsoren, etc.
Door het verspreiden van flyers, deze site en door mond-tot-mondreclame hopen we zoveel mogelijk rijders, oudrijders en belanghebbenden te bereiken. Dus zegt het voort!!!!!

Deze avond is ook de prijsuitreiking van de Twentecup 2011.

We hopen er een gezellig samenzijn van te maken met een hapje en een drankje.
Het kopje koffie wordt u aangeboden door de twentecuporganisatoren.
Zo zie je nog eens oude bekenden die de motorsport een warm hart toedragen. We hopen op een grote opkomst.
Als je komt meld je dan even aan via dit aanmeldingsformulier

Locatie : Het Café, Entersestraat 2 in Bornerbroek Aanvang: 20.00 uur

 

Brommercross in St. Isidorushoeve met 66 teams een groot succes.Onder stralende weersomstandigheden hadden de ruim 60 teams het soms zwaar tijdens de 8 urencross en er waren dan ook vele teams die zich niet konden kwalificeren.
Winnaars werden Somsen en Koenders met rijnummer 36 voor Roerink/Ottenschot en Rhebergen/Rhebergen. Alle uitslagen | Foto'sVlaggers gezocht voor de vierde clubcross/twentecup op 1 oktober a.s.    Uitslagen HAMC clubcross 4

Zoals jullie weten is de vierde clubcross/twentecup wedstrijd een feit, het bestuur heeft zich er voor ingezet om ook deze vergunning er door te krijgen bij de Gemeente.
Om dit evenement tot een succes te brengen hebben we jullie hulp nodig. Aan het begin van het seizoen zijn we uitgegaan van drie wedstrijden waar iedereen een vlagger moest leveren.
Dus voor deze extra wedstrijd zoeken we vrijwilligers om te vlaggen, het bestuur krijgt vaak de opmerking dat men wel wil vlaggen in tijd van nood. Dus mensen meld je aan bij HAMC@online.nl
Dan zorgt de HAMC voor koffie, broodjes, een warme hap en consumptiebonnen!
UPDATE
Dit jaar vieren we het feit dat de Twentecup 25 jaar bestaat. Ter ere hiervan ontvangen alle rijders een cap/pet met logo. Na de wedstrijden worden naast de dagwinnaars ook de clubkampioenen gehuldigd (max. 1 manche aftrek).
Dus ook rijders welke niet rijden kom toch kijken of vlaggen en kijk of je in de prijzen valt.
Met het mooie weer wordt het voor rijders en publiek weer volop genieten in het Kötterbos!


Jeugdtrainingsdag op zaterdag 8 oktober in Reutum.

MC de Toerenteller organiseert op zaterdag 8 oktober een jeugdtrainingsdag op het circuit aan de Snoeymansweg in Reutum.
Dit als voorbereiding op de Twentecup wedstrijd die daar op 9 oktober verreden zal worden.  
Alle info..  


Nieuwe foto's in ons fotoalbum.

Er zijn weer twee mapjes met foto's toegevoegd aan het HAMC fotoalbum. Dit keer niet van de cross, maar van de feestavond voor de vrijwilligers en van Keep them Rolling.

 Feestavond foto's      Keep them Rolling foto's


50cc lange duur cross op zaterdag 24 september 2011 in St. Isidorushoeve.


voor de eerste keer wordt er in ‘t Kötterbos een 8 urencross verreden. Iedereen, jong en oud, die een brommer heeft kan hier aan meedoen.
Je kunt je nu Hier inschrijven. Alle informatie staat in deze brief. De inschrijving sluit op 17 september.
 

Twente Cup wedstrijd van 20 augustus a.s.


Op zaterdag 20 augustus a.s. is er een Twentecup wedstrijd, ditmaal in Westerhaar. Inschrijven vanaf 8.00 uur en de trainingen zijn vanaf 9.30 uur, beginnende met de jeugdklassen.
Het circuit ligt aan de Schuineweg in Westerhaar .

11 September is er een extra twentecup in Bornebroek en 1 oktober is er een extra wedstrijd in st. Isidoruhoeve
Twente Cup in Bornebroek op 11 september a.s. gaat NIET door!
 

Jeugdtraining voor HAMC leden op woensdag 24 augustus

Woensdag 24 augustus a.s. van 14.00 tot 17.00 uur organiseert de HAMC een jeugdtraining voor solorijders t/m 85 grote wielen en jeugd quadrijders. Het terrein is vanaf 13.00 uur geopend. Aanmelding tussen 13.00 en 13.30 uur in de kantine.
HAMC lidmaatschap en geldige licentie verplicht.

Wegens enorme onweersbuien en de bijbehorende vele regen is het circuit onbegaanbaar, de training wordt derhalve afgelast!!

 

3e Club cross St. Isidorushoeve en tevens 4e Twentecup wedstrijd.

 594 Foto's in het HAMC fotoalbum

Op zaterdag 9 juli was het Kotterbos weer het strijdtoneel voor de 4e Twentecup wedstrijd en tevens onze 3e clubcross. 
Uitslagen

 
230 Foto's in het HAMC fotoalbum

En op zondag 10 juli reden de veteranen hun wedstrijd in St. Isidorushoeve
.
Uitslagen
    

Gewijzigde datum voor speciale training voor beginnende MX2 rijders tot 16 jaar en ongeoefende solorijders vanaf 125 cc

In verband met de ingelaste Twentecupwedstrijd in Vroomshoop op 27 augustus a.s. wordt de speciale training voor beginnende MX2 rijders tot 16 jaar en ongeoefende solorijders vanaf 125 cc verschoven naar zaterdag 23 juli a.s. van 14.00 tot 17.00 uur.
HAMC lidmaatschap en geldige licentie zijn verplicht.
Inschrijfkosten: € 10,00. Het terrein is vanaf 13.00 uur geopend. Aanmeldingen tussen 13.00 en 13.30 uur in de kantine. Inschrijving is mogelijk middels bijgaand inschrijfformulier.


Twente Cup wedstrijd van 26 juni a.s.   Uitslagen

Op zondag 26 juni a.s. is er weer een Twentecup wedstrijd, ditmaal in Enter/Bornebroek. Inschrijven vanaf 8.00 uur en de trainingen zijn vanaf 9.30 uur, beginnende met de jeugdklassen.
Het circuit ligt aan de Lange Voort 5 in Bornerbroek.Uitwisselingsmotocross op 21 mei 2011 in St. Isidorushoeve.

Op zaterdag 21 mei 2011 organiseerde HAMC een Uitwisselingsmotocross op het Kotterbos circuit in Sint Isidorushoeve voor de klassen 65cc, Dames & V40+, MX2, Open en Zijspannen & Quads. 

Uitslagen uitwisselingswedstrijd van 21-05-2011

Op zondag 22 mei 2011 is de K.N.M.V. Nationale motocross wedstrijd met MX 2 klasse.

Kosten overnachten €10,= per voertuig. Entree en parkeren zondag kosten € 5,=
Naast de MX2, de MX2 jeugd en de MX2 cup rijdt ook de Suzuki -Bonenberg klasse in St. Isidorushoeve. Deze zijn later toegevoegd.  Uitslagen 22 mei 2011

 


2e Clubcross St. Isidorushoeve en tevens 3e Twentecup wedstrijd op zaterdag 7 mei a.s.

Na de drukke Koninginnedag zijn we komende zaterdag weer druk in de weer om de Clubcross, tevens Twentecup wedstrijd goed te laten verlopen.
Alle info voor de Twentecup kunnen jullie hier vinden en de info voor de Clubcrossen staat onderaan op de training-site.
Tussenstanden staan op MyLaps, Kampioenschappen 2011.
Uiteraard zijn er door de wedstrijden geen trainingen deze zaterdag!  Uitslagen

HAMC jeugdopstapdag op Koninginnedag. 

 

2011-04-30 koninginnedag2011
Klik op bovenstaande foto voor 377 foto's van de jeugdopstapdag op Koninginnedag.
    

Zaterdag 30 april organiseerde de H.A.M.C. op circuit 't K
ötterbos aan de Binnenveldweg in de St. Isidorushoeve haar jaarlijkse Koninginnedag jeugdtraining annex Jeugd Opstapdag.
Het was weer een geweldige dag voor jong en oud en de H.A.M.C. kan terug zien op een geslaagde dag.De H.A.M.C. heeft een nieuwe folder gemaakt met een overzicht van het programma voor seizoen 2011  

 Hier kun je het .PDF bestand downloaden


ONK zijspannen-quads-MX3 op zondag 10 april a.s.  in St. Isidorushoeve.  
Bestel hier uw VIP kaarten.

Op zondag 10 april 2011 werd in St. Isidorushoeve de vierde reeks van ONK wedstrijden gereden voor zijspannen, quads en MX3.   
Het was een stralende dag met mooie wedstrijden en zonder incidenten. Wij kunnen tevreden terugzien op een geslaagde dag.
Naast het spectaculaire rijden van de op niveau teruggekeerde Daniel Willemsen en Sven Verbrugge in de zijspanklasse won onze clubgenoot Daimler Eijsink de MX3 klasse.
Door twee mancheoverwinningen stond hij als nummer 1 op het podium en vol trots overhandige onze voorzitter de prijs aan Daimler. De KNMV official overhandigde de bijbehorende bloemen.

Alle uitslagen van het ONK in St. Isidorushoeve.

 
 

1e Club cross St. Isidorushoeve en tevens 1e Twentecupwedstrijd

 

De eerste Clubcross/Twentecupwedstrijd is weer gereden onder ideale omstandigheden, prachtig weer en de baan lag er prima bij. Het publiek kon genieten van leuke wedstrijden.   Uitslagen.
We gaan ons nu voorbereiden op de ONK zijspannen en MX3 op 10 april a.s.
Ga er maar eens voor zitten want er staan weer 461 nieuwe foto's in de galerij van de H.A.M.C.  
klik hier.  Ook bij MXfotokabouters staan veel foto's.


De Twentecup wedstrijd van 26 maart in Vroomshoop gaat niet door.


De eerste trainingen zijn weer gereden

Op zaterdag 26 februari was het dan zover, de eerste trainingen konden gereden worden in het ’t Kötterbos en het bleef gelukkig droog.
Er staan 182 nieuwe foto's van de heren en dames rijders in het HAMC fotoalbum.  
klik hier.

Vlaggersschema 2011   UPDATE 01-05-2011


In het nieuwe vlaggersschema staan per wedstrijd de namen vermeld van de leden die verwacht worden tijdens die wedstrijd. Voor verdere info zie vlaggersschema onderaan bij club info.


Schrijf je in voor de extra jeugdtrainingen 2011 voor HAMC leden

Voor alle jeugdleden t/m 85 cc grote wielen en jeugd quadrijders t/m 450 cc 4T organiseert de HAMC weer de extra jeugdtrainingen. Zie inschrijfformulier voor verdere informatie.
Schrijf je in voor 10 maart 2011. De eerste jeugdtraining is op 19 maart 2011.

Verder organiseren we op zaterdag 27 augustus 2011 van 13.00 tot 17.00 uur weer een speciale training voor beginnende MX2 rijders tot 16 jaar en ongeoefende solorijders vanaf 125 cc.
Zie inschrijfformulier.

Het Jeugdbestuur


Twentecup

De clubs die deeluitmaken van de Twentecup hebben vergadert over de klasse indeling
Om de hobby klasse te behouden, komt er een 40+ klasse. Lees verder onder Twentecup
Om de inschrijving op de wedstrijddag vlot te laten verlopen moet elke rijder een pasje met barcode tonen

ONK MX 85cc open voor alle licentiehouders 
De kwalificatie voor de 85cc Grote Wielen is veranderd. Voortaan kan iedere licentiehouder voor deze klasse zich inschrijven voor deelname aan alle ONK-wedstrijden en zich per race proberen te kwalificeren voor deelname.
Voorheen moesten de jonge motocrossers zich kwaliferen door zich bij de beste 40 in de tussenstand te vestigen. Naar aanleiding van de ervaringen van een aantal wedstrijden in 2010, heeft de Motocrosscommissie nu besloten om de ONK 85cc klasse voor alle licentiehouders 85cc Grote Wielen open te stellen. Hierdoor kunnen alle rijders die dat willen, zich proberen te kwalificeren voor deelname.


De data voor de jeugdtrainingsdagen 2011 zijn bekend.
Het inschrijfformulier volgt later.  Alle info

De geluids testdagen zijn achter de rug en hier kijken we erop terug.
Houd de komende trainingen rekening met de nieuwe geluidseisen!

Maandag 10 Januari 2011 is de rijdersbespreking 2011

Op deze avond kun je de districtlicentie 2011 aanvragen, contant betalen en direct meenemen. Download hier het aanvraagformulier, vul het op de computer in en print het. Lever het ingevulde formulier op 10 januari in. Vergeet niet om ook een pasfoto in te leveren. Op verzoek van veel verenigingen is de pasfoto op de licentie dit jaar weer ingevoerd. De foto kan op eenvoudige wijze door de HAMC op de licentie bevestigd worden. De licentiepas heeft een mooi nieuw uiterlijk met het formaat van een creditcard. Voor iedereen makkelijk om standaard in de portemonnee mee te nemen De KNMV districtslicentie 2011 kost € 50. Hiervoor ben je een heel jaar verzekerd bij clubtrainingen en -wedstrijden en bij districtswedstrijden. Minimum leeftijd is 5 jaar.
Op 10 januari kun je ook je lidmaatschapsgeld betalen en kun je je gratis aanmelden voor de UMX wedstrijden.

Nieuwe geluidsnorm voor crossmotoren,zijspannen en quads 94 db(A) per 1 januari 2011.

De KNMV en de MON hebben na evaluatie van de geluidtestdagen van 2010 besloten dat de nieuwe geluidsnorm voor crossmotoren met ingang van 1 januari 2011 op 94 dB(A) zal worden gehandhaafd. Voor meer informatie zie de bijlage of de website van de KNMV & MON. In een gezamenlijk overleg hebben de regionale MX - verenigingen (HALMAC, HAMC, BMAC, MACL, TCD, VAMAC,) afgesproken de nieuwe geluidsnorm op dezelfde wijze uit te voeren zoals in het KNMV en MON convenant zijn vastgelegd, zodat het voor de rijders duidelijk is waar zij aan toe zijn. Ook zullen wij ons aan de overgangsregel houden zoals door de KNMV en MON tot 2 april zijn voorgesteld. De ervaringen die wij opdoen tijdens de geluidsmetingen gaan wij onderling tussen de clubs uitwisselen. 

Om alle rijders in de gelegenheid te stellen aan de nieuwe norm van 94 dB(A) te voldoen, gaan de gezamelijke clubs meerdere geluidstestdagen organiseren. 

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zal er op zaterdag 29 januari en zaterdag 5 februari op het circuit van de MACL door de gezamenlijke club`s een mogelijkheid worden geboden om het geluid te laten testen. Op deze dagen zal er geen training zijn, maar alleen gelegenheid om het geluid te laten testen. Hiervoor kunt u zich bij uw eigen club per e-mail aanmelden. Houd deze site in de gaten of deze testdagen door gaan. 

Ook zullen er meerdere geluidstest mogelijkheden op ons eigen circuit komen op nog nader te bepalen data.

 

Uitwisselingswedstrijden 2011
De kalender voor deuitwisselingswedstrijden in 2011 zijn bekend. De H.A.M.C. organiseertde wedstrijden incl. de zijspannen op 21 mei 2011.
Kalender | Aanmelden

Ingelaste KNMV-MON geluidstest in Axel op 22-12-2010.
Na overleg met het bestuur van St. RES AXEL wordt op woensdag 22 december a.s. alsnog de afgelaste geluidtestdag (94 db(A) norm) ingehaald.
KNMV en MON technische officials zijn ter plaatse om geluidsmetingen te doen conform de nieuwe norm van 94 db(A).
De importeurs en uitlaatfabrikanten zijn gevraagd om die middag in Axel ook aanwezig te zijn om hun nieuwe dempersystemen te testen en rijders hierover te informeren/adviseren.
Het circuit aan de Lageweg 4 in Axel is open van 13.00 uur tot 18.00 uur en afgevaardigingen van motorclubs zijn ook van harte welkom om te kijken en voor instructie over de dynamische meetmethode. Hier aanmelden...


Beste leden, binnenkort worden de uitnodigingen voor 2011 naar jullie per E-mail verzonden. Zij die dit jaar een ander E-mail adres hebben gekregen wil ik vragen dit door te mailen naar leden@hamc.nl onder vermelding van je naam en lidnummer.
 
Nieuwe KNMV informatie voor 2011 nu beschikbaar.  Hier

Aanmeldformulieren, circuitnormen, reglementen, licentie prijzen enz.Alles is hier te vinden om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Geluidsnorm 2011  UPDATE hier
 
 Met ingang van 1 januari 2011 zal er een nieuwe norm gelden voor de maximale geluidsproductie van crossmotoren. Hiertoe hebben de MON en KNMV een convenant
  gesloten. De nieuwe norm bedraagt maximaal 94 dB(A), gemeten volgens de dynamische meetmethode. Dat betekent een verlaging van 6 dB(A) t.o.v. de huidige norm.
 Dit geldt voor alle trainingen en alle wedstrijden met uitzondering van het ONK van de KNMV en wedstrijden verreden onder auspicien van de FIM, UEM en IMBA.
 Zorg dat je aan de eisen voldoet, en bezoek een van de testdagen die er worden georganiseerd!  Hier meer info.
De geluidtestdagen in Rutten (14/11) en Emmen (14/11) gaan wegens het slechte weer niet door!

Nieuwsberichten archief 2010  2009  2008  2007  2006